KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Suudi Arabistan Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Çankaya Köşkü'nde

27.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Khalid Bin Sultan Bin Abdülaziz Al Saud ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, iki ülke ilişkilerinin her alanda mükemmel düzeyde geliştiğini belirterek, bunda Kral Abdullah’ın 2006–2007 yıllarında yaptığı ziyaretler ile kendisinin 2009’da yaptığı iki ziyaretin etkisinin büyük olduğunu söyledi.

“İMZALANAN ANLAŞMA İLİŞKİLERDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATACAK, OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞMEDİR”

Konuk Prens’in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile imzaladığı “Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması”ndan memnuniyet duyulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlaşma ilişkilerde yeni bir dönem başlatacak, olağanüstü bir gelişmedir.”

Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Al Saud ise kabulde, Suudi Arabistan’da Türkiye’ye karşı büyük bir sevgi olduğunu belirterek, “ilişkilerin bugünkü noktaya ulaşmasında sizlerin büyük katkısı oldu” dedi. Türkiye’nin bölgenin huzur ve istikrarı için yaptıklarına teşekkür eden Konuk Prens, Cumhurbaşkanı Gül’e imzalanan anlaşmayla ilgili bilgi verdi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı