KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Demokrasiye Geçiş Gününde Efeler Diyarına Ziyaret

14.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'den Demokrasiye Geçiş Gününde Efeler Diyarına Ziyaret

 

Çok partili siyasi hayata geçişin yıl dönümü olan 14 Mayıs’ta Aydın’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Adnan Menderes’in Türk milletinin kalbinde yer alan müstesna bir insan olduğunu söyledi.

Resmî Karşılama
Çakırbeyli Köyü

Aydın’da ilk olarak valiliğe giden ve ardından belediye başkanlığı ile garnizon komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğinde ilin önde gelenleri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştu.

Hastane Açılışı
Elektrik Santralı

“EFELER DİYARI” AYDIN

Valilik ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Aydın’ın “Efeler Diyarı” olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Kurtuluş Savaşı’na büyük katkıları olmuş böyle önemli bir ili cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “14 Mayıs, çok partili siyasi hayata geçişin yıl dönümü ve ziyaretimiz böyle anlamlı bir güne denk geldi. Aydın büyük devlet adamları yetiştirmiş bir yer. Sadece Aydın için değil tüm Türkiye’ye mal olmuş, başta merhum Adnan Menderes olmak üzere değerli devlet adamları, bakanlar yetiştirmiştir.”

“EN İYİ YATIRIM, EĞİTİME YAPILANDIR”

Daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Memnuniyetle görüyorum ki, Türk üniversiteleri yeni bir döneme giriyor, dışarı açılıyor, daha çok projeyle Ar-Ge çalışması içine giriyor.

En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. İlköğretim ve lise eğitimleri kuşkusuz son derece önemlidir. Ancak üniversite gençliğinin de bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında çok ayrı yeri var. Çünkü başka ülkelerle bilimsel ve ekonomik anlamda büyük bir yarış içindeyiz. Bu rekabette üniversitenin önemi ortaya çıkıyor. Ayrıca üniversite bir ülkenin sosyal hayatına, siyasetine de katkı sağlar” dedi. Sözlerini “Dilerim bu hastaneye gelen herkes şifa bulur” diyerek tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

ÇAKIRBEYLİ’Yİ ZİYARET EDEN İLK CUMHURBAŞKANI

Hastane açılışının ardından Çakırbeyli Köyü ile Menderes Çiftliği’ni de giden Cumhurbaşkanı Gül, Çakırbeyli Köy meydanında Aydın Menderes ve eşi tarafından karşılandı. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Gül, köy meydanında bulunan, 1745 yılında dikilmiş Demokrasi Çınarı’nın altında Aydın Menderes ile bir araya geldi. Menderes’in “Çakırbeyli’yi ziyaret eden ilk cumhurbaşkanısınız” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, bunun kendisine büyük gurur verdiğini söyledi ve daha sonra Menderes Çiftliğine giderek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Aydın Germencik`teki Gürmat Jeotermal Elektrik Santrali`nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden tesisle ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, santraldeki incelemelerinin ardından Aydın ziyaretini tamamlayarak İstanbul’a geçti.

Aydınlılardan Cumhurbaşkanı Gül`e Sevgi Gösterisi

 

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Açılışı

 

Menderes Çiftliği ve Çakırbeyli Köyü’nü Ziyaret

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı