KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çakırbeyli'yi Ziyaret Eden İlk Cumhurbaşkanı

14.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Çakırbeyli Köyü’nü ziyaretinde, Demokrasi Çınarı altında Aydın Menderes ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, “Adnan Menderes Türk milletinin kalbinde yer alan müstesna bir insandı” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Aydın’da, hastane açılışının ardından incelemelerde bulunmak üzere Menderes Çiftliği ve Çakırbeyli Köyü’nü gitti. Çakırbeyli Köy meydanında Aydın Menderes ve eşi tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Köy meydanında bulunan, 1745 yılında dikilmiş Demokrasi Çınarı’nın altında Aydın Menderes ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Menderes’in “Çakırbeyli’yi ziyaret eden ilk cumhurbaşkanısınız” demesi üzerine, bunun kendisine büyük gurur verdiğini söyledi.

 

 

“ADNAN MENDERES TÜRK MİLLETİNİN KALBİNDE YER ALAN MÜSTESNA BİR İNSANDI”

Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye 60 yıl önce geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Babanız Adnan Menderes Türk milletinin kalbinde yer alan müstesna bir insandı. Adnan Menderes’in Türkiye’nin kalkınmasına büyük hizmetleri var. Kendisini şükranla anıyoruz. Önemli olan halkın gönlünde yer etmektir. Adnan Menderes halkın gönlünde yer eden insanlardan biri” diye konuştu. Daha sonra köyden Menderes Çiftliğine giden Cumhurbaşkanı Gül, çiftliği gezerek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Aydın Germencik'teki Gürmat Jeotermal Elektrik Santrali'nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden tesisle ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül, santraldeki incelemelerinin ardından Aydın ziyaretini tamamlayarak İstanbul’a geçti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı