KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ni Hizmete Açtı

14.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Aydın’da, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni hizmete açan Cumhurbaşkanı Gül, Türk üniversitelerinin yeni bir döneme girdiğini ve dışarıya açıldığın belirtti.

Aydın’daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hastanenin sadece Aydın halkına hizmet vermeyeceğini, bölge hastanesi olacağını belirterek, buranın kuruluşunda Aydınlı siyasetçilerin ve kentin ileri gelenlerinin büyük katkıları olduğunu söyledi.

 

 

“EN İYİ YATIRIM, EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR”

Konuşmasında, “Merhum Adnan Menderes’in ismini alması bakımından da ayrı bir önem taşıyan üniversitenin, Aydın ile ve bölgesiyle bütünleştiğini görüyorum. Üniversiteye ismini veren Menderes’in de Türk siyasetine, kalkınmasına, demokrasisine eşsiz katkıları olmuştur. Üniversiteler bir ülkenin en büyük değerleridir. Şehirlerinin ve bölgelerinin gelişmesine çok büyük katkıları vardır. Memnuniyetle görüyorum ki, Türk üniversiteleri yeni bir döneme giriyor, dışarı açılıyor, daha çok projeyle Ar-Ge çalışması içine giriyor.

En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. İlköğretim ve lise eğitimleri kuşkusuz son derece önemlidir. Ancak üniversite gençliğinin de bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında çok ayrı yeri var. Çünkü başka ülkelerle bilimsel ve ekonomik anlamda büyük bir yarış içindeyiz. Bu rekabette üniversitenin önemi ortaya çıkıyor. Ayrıca üniversite bir ülkenin sosyal hayatına, siyasetine de katkı sağlar. Üniversitelerde; sosyal bilimciler, hukuk bilimcileri birçok değerli fikirler üretir ve bu fikirlerden faydalanılır” diyen Cumhurbaşkanı Gül, ADÜ’nün çok farklı bir özelliği olduğunu, sadece il merkezinde değil, ilçelerde de önemli kampüsleri bulunduğunu belirtti.

“DİLERİM BU HASTANEYE GELEN HERKES ŞİFA BULUR”

Cumhurbaşkanı Gül, toplam 25 bin öğrencinin 10 bininin merkez kampüsünde, diğerlerinin ise ilçelerdeki kampüslerde eğitim aldığını kaydederek, ADÜ’nün bir bölgeye hitap ettiğini, başarılı olmasını çok istediğini ifade etti.

Tıp fakültelerinin üniversitelerde ayrı bir yeri olduğunu, akademik eğitimi ne kadar iyi olursa olsun, mutlaka uygulama ve araştırma hastanesine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, hastane ne kadar güzel, büyük ve en iyi şekilde donatılmış olursa, o kadar büyük başarıların elde edileceğini belirtti. Sözlerini “Dilerim bu hastaneye gelen herkes şifa bulur” diyerek tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı