KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Efeler Diyarı" Aydın: "Türkiye'nin En Seçkin İllerinden Biri"

14.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Efeler Diyarı" Aydın: "Türkiye'nin En Seçkin İllerinden Biri"

 

Aydın’da, sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri, iş adamları ve şehit aileleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, güzel bir iş birliği gördüğünü, bunun da ilin sorunlarının çözümünde etkili olduğunu belirtti.

Aydın’daki temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Gül, Aydın Bey Camii’nde Cuma namazını kılmasının ardından, Aymendo Tesislerine geçerek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, parti temsilcileri, iş adamları, belediye başkanları ve şehit aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

“RAHMETLİ ADNAN MENDERES’İ MİNNETLE ANIYORUZ”

Yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül “Efeler diyarı” Aydın’ın Türkiye’nin en seçkin illerden biri olduğunu kaydederek, her yeri birbirinden güzel ülkemizde her ilin kendine has özellikleri bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, 14 Mayıs’ta Aydın’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti yineleyerek, “Rahmetli Adnan Menderes’i de bir kez daha minnetle anıyoruz” dedi.

Her şehrin gazi ve şehitleri olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmayan milletler saygın değildir. Ne mutlu ki Türk halkının tarihinden gelen böyle bir önemli özelliği var; şehitlerine gazilerine sahip çıkar, onları baş üstünde tutar. Aydın’ın da Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne şehitleri, gazileri var. Onları baş tacı ediyoruz. Onlara en büyük değeri verdiğimizi hareketlerimizle göstermeliyiz” dedi.

Mümkün olduğunca bütün illeri ziyaret ettiğini, yerinde görüp sorunlarını dinlediğini, Ankara’ya dönünce de gerekli talimatları verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, özellikle sivil toplum örgütleriyle iş adamlarını, gittiği her ilde teşvik ettiğini, Türkiye’nin kalkınması ve ilerlemesinin iş adamlarının gayretleriyle mümkün olacağını söyledi.

“AYDIN’DA İŞ BİRLİĞİ VE DİYALOG GÖRDÜM”

Türkiye’ye hizmet etmiş değerli politikacıları yetiştiren Aydın’da çok güzel yollar ve altyapı bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Buraya gelmeden önce memnuniyetle öğrendim ki hızlı tren projesi burada tamamlanmak üzere. Zaten en eski demir yolu da bu bölgelerde. Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi, kurulduğu 1992’den bu yana eğitim faaliyetleriyle şehre değer katıyor. Çok büyük iş adamları var bu kentte. Sadece tarım ürünleri değil, sanayi ürünlerinde de önemli ihracat yapan illerden biri” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle tamamladı; “Aydın’da çok güzel bir manzara, iş birliği gördüm. Siyasiler, iş adamları, kentin önde gelenleri arasında güzel ve doğru bir iş birliği, diyalog var. Hangi şehirde böyle çalışma varsa, o ilin sorunları süratle çözülür.”

Cumhurbaşkanı Gül, yemeğin ardından ziyaret için garnizon komutanlığına geçti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı