KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Ziyaretimiz 14 Mayıs Gibi Anlamlı Bir Güne Denk Geldi"

14.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Ziyaretimiz 14 Mayıs Gibi Anlamlı Bir Güne Denk Geldi"

 

Aydın ziyaretinin çok partili siyasi hayata geçişin yıl dönümü olan 14 Mayıs gününe denk geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin Anayasa değişikliği ve referandum ile ilgili sorularını da cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Aydın Valiliği’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her köşesinin, her yerinin kendine göre güzellikleri bulunduğunu, ancak Aydın'ın doğal güzellikleri, ovası, zeytini, inciri, yeraltı zenginlikleriyle Türkiye'nin en kendine has bölgelerinden biri olduğunu belirtti.

 

 

MERHUM ADNAN MENDERES’E SAYGI

Aydın’ın “Efeler Diyarı” olduğunu aktararak, Kurtuluş Savaşı’na büyük katkıları olmuş öyle bir önemli ili cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; “14 Mayıs, çok partili siyasi hayata geçişin yıl dönümü ve ziyaretimiz böyle anlamlı bir güne denk geldi. Aydın büyük devlet adamları yetiştirmiş bir yer. Sadece Aydın için değil tüm Türkiye’ye mal olmuş, başta merhum Adnan Menderes olmak üzere değerli devlet adamları, bakanlar yetiştirmiştir.”

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhurbaşkanı Gül’e, ilin sorunları ve çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURU

Valilikte basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa değişikliğinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasına ilişkin, bunun hukuki anlamda bir hak olduğuna işaret ederek, “Dolayısıyla böyle bir hukuki hakkın kullanılıp kullanılmayacağı, siyasi partilerin ve milletvekillerinin iradelerindedir. Böyle bir hakkın kullanılmasına kimse bir şey söyleyemez” dedi.

REFERANDUM: “YSK’NIN KARARI KESİNDİR”

Referandum tarihinin 12 Eylül 2010 olarak belirlenmesine ilişkin bir soruya da Cumhurbaşkanı Gül, “Tabii, çeşitli yorumlar yapılıyor, ancak bu Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun kararıdır ve kesindir. Bu kararın temyizi yoktur. YSK’nın kararı bu şekilde olmuştur” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, valiliği ziyaretinin ardından Belediye’yi ziyaret etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı