KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Slovakya Dışişleri Bakanını Kabul

13.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcák ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, 2009’un Kasım ayında Slovakya’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik krize rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacminin azalmadığına dikkat çekerek, bu durumun sevindirici olduğunu ifade etti. “Slovakya’ya yatırım konusunda Türk iş dünyasını teşvik ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda büyük bir potansiyel olduğunu da söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Slovakya Cumhurbaşkanını Türkiye’ye davet ederken, “Slovakya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği desteğe müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

SLOVAKYA’DAN TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK

Ankara’daki temasları hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi veren konuk Bakan Lajcák da kabulde, ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliğine açık ve kararlı bir biçimde destek verdiğini; Türkiye’nin Balkanlarda istikrarın ve barışın sağlanmasında oynadığı yapıcı role teşekkür ettiklerini belirtti. Konuk bakan, Türkiye ile Slovakya arasında 6 kardeş şehir bulunmasının ilişkilerin halklar boyutunda da çok güzel bir seviyede olduğunu gösterdiğini söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı