KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Sosyal Güvenlik Sisteminin Sağlamlığı Ekonomiyi Doğrudan Etkiler"

10.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer ile beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, sosyal güvenlik sistemi ile ekonomi arasındaki ilişkiye değinerek sosyal güvenlik reformu sonrası Türkiye’nin krizlere karşı daha dayanıklı hale geldiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile beraberindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı M. Emin Zararsız, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

2 BUÇUK MİLYAR DOLAR TASARRUF

Bakan Dinçer kabulde, SGK’nın kurumsallaşma süreci başta olmak üzere bakanlığın faaliyetleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi. Sosyal Güvenlik Reformu öncesinde Türkiye’de primlerin giderleri karşılama oranının yüzde 40 olduğunu, reform sonrasındaysa bu oranının yüzde 58’e çıktığını belirten Bakan Dinçer, yapılan yatırım ve uygulamalarla geçtiğimiz yıl 2 buçuk milyar dolar tasarruf edildiğini vurguladı.

“SOSYAL GÜVENLİK REFORMU TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YÖN VEREN BİR ÇALIŞMA”

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, SGK’da yapılanların kamuoyuna çok iyi anlatılması gerektiğini belirterek, Sosyal Güvenlik Reformu’nun Türkiye’nin geleceğine yön veren bir çalışma olduğunu ifade etti. “Bir ülkenin sosyal güvenlik sisteminin sağlamlığı, o ülkenin ekonomisinin sağlamlığını doğrudan etkiler” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkenin ekonomik kredibilitesinin artmasında ve risklerin azaltılmasında sosyal güvenliğin rolünü de vurguladı. “Türkiye bunu yaptığı için krizlere karşı daha dayanıklı” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kamuoyuna iyi anlatılması ve güven sağlanması halinde daha hızlı yol alınacağına inandığını belirtti.

HEYET ÜYELERİ

Kabulde SGK Başkanı M. Emin Zararsız, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Acar, Başkan Yardımcısı İlyas Çelikoğlu, Başkan Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Özkan, Salih Kılıç, Ahmet Murat Balanlı, Kazım Ergün ve Mehmet Açıkel hazır bulundu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı