KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Teröristlere: "Silahları Bırakın, Türk Adaletine Teslim Olun"

07.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki incelemeleri sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, silahla bir yere varılamayacağını belirterek teröristlere “adalete teslim olun” çağrısında bulundu.

Bir basın mensubunun Hakkâri’deki çatışmalarda 2 askerin şehit olduğunu anımsatması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Maalesef yine 2 şehidimiz var. Acımız gerçekten büyük” dedi.

“BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ BAŞ ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ”

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, Hakkâri’de meydana gelen olaylarla ilgili olarak herkesin bu acıyı içinde hissettiğini, güvenlik güçlerinin vatan için en kıymetli varlıkları olan canlarını feda ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, “Bu vesileyle bütün şehitlerimizi, gazilerimizi baş üstünde tutmamız gerektiğini, onlara sahip çıkmak gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin terörle mücadele içinde olduğunu, bahar ayları söz konusu olduğunda olayların arttığını ve teröristlerin “adeta inlerinden çıktığını” belirten Cumhurbaşkanı Gül, teröristlere fırsat verilmeyeceğini vurguladı.

“Türkiye toprakları üzerinde devletin güvenlik güçleri dışında hiç kimse silah taşıyamaz, kanunsuz iş yapamaz. Devletin gücü, sonuna kadar bunlarla mücadele edecektir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, “Ne olursa olsun, sonuna kadar onlarla mücadele edilecektir ve asla taviz verilmeyecektir. Sonunda hepsi pişman olacaktır; ama acılar yaşandıktan sonra. Bunu hepsinin görmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR DEVLET TERÖRE BOYUN EĞMEZ”

Cumhurbaşkanı Gül, “Hakkâri’de yaşanan olaydan sonra herhangi bir temasınız, bir görüşmeniz oldu mu, herhangi bir bilgi aldınız mı acaba?” sorusuna da olaylar başladığından itibaren devamlı bilgi aldığı cevabını verdi.

“Sayın Cumhurbaşkanım ‘teröristler pişman olacaklardır’ dediniz, bir demokratik açılım süreci var, aynı zamanda Türk Ceza Yasası’nda pişmanlıkla ilgili düzenleme de var. Bu bağlamda bir çağrınız olur mu?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, silahla, terörle bir yere varmalarının asla mümkün olmadığını, hiçbir devletin ne pahasına olursa olsun teröre boyun eğmeyeceğini, taviz vermeyeceğini vurgulayarak, “Bunu herkesin bilmesi lazım. Ayrıca dünya konjonktürü, siyasi konjonktür onları geçmişte koruyanları da davranışlarını değiştirmeye zorlamıştır. Dolayısıyla başta komşularımız olmak üzere oralarda sığınmaları ve oralarda devam etmeleri mümkün değildir. Eninde sonunda göreceklerdir, bunu anlayacaklardır. Onun için şimdiden tekrar çağrıda bulunuyorum, silahlarını bırakmalarını ve Türk adaletine teslim olmalarını burada bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyorum” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİ

Bir basın mensubunun “Meclisteki Anayasa maratonu artık sona erdi. Konuyla ilgili bir değerlendirme alabilir miyiz?” sorusuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, hukukçularının süreci yakından takip ederek değerlendirdiklerini, dolayısıyla kendi kararının çok gecikmeyeceğini tahmin ettiğini, gerekli değerlendirmeyi ve incelemeyi sürdüreceklerini aktardı.

“SİYASETÇİLERİN YIPRATILMASINDAN MEMNUN DEĞİLİM”

Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin internette yayınlanmasıyla ilgili soruyu da, “Bunlar çirkin şeyler, siyasetçilere karşı kullanılan bu tip şeyler doğru değil. Siyasetçileri yıpratmaya yönelik bu tip şeyler zaman zaman oluyor. Bunlardan memnun değilim” şeklinde cevapladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı