KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'e "Dünya Barış Girişimcisi" Ödülü

06.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Eskişehir’de 3. Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri töreninde Cumhurbaşkanı Gül’e “Dünya Barış Girişimcisi” Ödülü, eşi Hayrünnisa Gül’e ise “Yunus Emre Sevgi ve Eğitime Katkı” Ödülü verildi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eskişehir’deki programı çerçevesinde 3. Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri törenine katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Gül’e uzlaşma ve barış çabaları nedeniyle “Dünya Barış Girişimcisi” ödülü, eşi Hayrünnisa Gül’e ise Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası nedeniyle “Yunus Emre Sevgi ve Eğitime Katkı Ödülü” verildi. Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan ve Pakistan’ın Ankara büyükelçilerinden ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Eskişehir’e gelirken ödülden haberinin olmadığını, anonsla öğrendiğini belirtti. Eskişehir’e hızlı trenle geldiğini ve hızlı tren projesinden gurur duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bir Cumhurbaşkanının uzun yıllar sonra ilk kez trenle seyahat ettiğini ifade ederek, “Atatürk’ün trene binişini ve pencereden halkı selamlamasını hatırlarız. Bu sabah ben hızlı trene bindiğimde trenin penceresi açılmıyordu. İçeriden el salladım” diye konuştu.

 

 

“ŞEHRİNİZLE NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR”

Eskişehir’in bir çok özelliği bulunduğunu, bu özellikleri arasında geleneksel bir sanayi şehri ve iyi planlanmış bir organize sanayi bölgesine sahip olmasının önemli yer tuttuğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Eskişehirlilere “Şehrinizle ne kadar övünseniz azdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Eskişehir’e gelirken Yunus Emre anma törenlerine katıldığını söyleyerek, büyük ozan Yunus Emre’nin adının Eskişehir’in merkez belediyelerinden birine verilmesini önerdi. Böylece Yunus Emre’nin Eskişehir ile bütünleşmesinin daha farklı olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Yunus Emre ile ilgili önemli akademik çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, bir ülkenin en önemli servetinin girişimcilik olduğunu aktararak, devlet adamlığı hayatında bunun önemini çok daha iyi kavradığını söyledi.

“MÜTEŞEBBİSLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ”

Bir ülkenin lokomotifi ve o ülkeyi kalkındıranların özel girişimciler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin son yıllardaki sağlam ve kararlı kalkınmasının lokomotifi sanayicileri ve müteşebbisleri oldu. Onun için müteşebbislerin önünü açmak gerek. Onların önünü açmak demek de Türkiye’nin hukuk yapısını, demokratik standartlarını, insan hakları standartlarını, bütün bunları en üst seviyeye çıkarmak demektir. Bunları en üst seviyeye çıkardığımızda Türk girişimcileri çok şeyler yapacaktır ve bugün de yapmaktadırlar. Türk iş dünyasının dinamikliği, vizyonu ve atılganlığı bizim devlet sistemimizin fersah fersah ötesindedir. Bunu seyahatlerime gelen iş adamlarımızla konuşunca çok daha iyi fark ediyorum. İnanılmaz bir dinamizm, inanılmaz bir atılım var. Özellikle genç kuşakta bunu çok daha fazla gözlüyorum. Türkiye’nin ihracatı, dünyanın yaşadığı büyük ekonomik buhrandan sonraki en büyük krizde geçen yıl 100 milyar doları aştıysa bu girişimciler sayesinde olmuştur. Girişimcilerimizin önlerini açmamız ve şeffaf bir şekilde bu kuralları uygulamamız lazım. Bürokratik engeller kalktığında Türkiye’nin iş adamları çok daha büyük harikalar yaratacaklardır”

Cumhurbaşkanı Gül, Türk iş adamlarının imza attıkları milyar dolarlık projelerin yurt dışında Türkiye’nin gücüne güç kattığını belirterek, Türk girişimcileri ve sanayicilerini her ortamda desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

BAYAN GÜL’E “YUNUS EMRE SEVGİ VE EĞİTİME KATKI” ÖDÜLÜ

“Yunus Emre Sevgi ve Eğitime Katkı” ödülünü alan Bayan Gül de törende yaptığı konuşmada, “Çok mutluyum. Bugün Eskişehir’de Engelliler Merkezi’ni ziyaret ettik. Eskişehir’in tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünerek mutlu olduk. İnşallah en kısa zamanda ulaşamadığımız el kalmasın” dedi.

Eskişehir’deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, YHT ile Ankara’ya döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı