KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İsviçre Kantonlar Meclisi Başkanını Kabul

05.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Kantonlar Meclisi Başkanı Erika Forster Vannini ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

İSVİÇRE’DEN TÜRKİYE’YE GELEN İLK PARLAMENTER HEYET

Kabulde, Cumhurbaşkanı Gül’e İstanbul ve Ankara’daki temasları hakkında bilgi sunan İsviçre Kantonlar Meclisi Başkanı Vannini, dört Kantonlar Meclisi üyesinin yer aldığı heyetin İsviçre’den Türkiye’ye gelen ilk parlamenter heyet olduğunu belirtti. Başkan Vannini, Türk ekonomisinin performansından çok etkilendiklerini belirterek, Türkiye’nin bölgesinde ve uluslararası arenada oynadığı rolün önemine de vurgu yaptı.

PARLAMENTOLAR ARASI DOSTLUK GRUBU

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, Türkiye-İsviçre ikili ilişkilerinin ulaştığı seviyeye ve iki ülkenin tarihî dostluk ve iş birliğine vurgu yaparak, dönemin İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin’in Kasım 2008’de Türkiye’ye başarılı bir ziyarette bulunduğunu belirtti. Heyette yer alan bir parlamenter ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi oldukları dönemle ilgili de görüşme yapan Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa değerlerinin sembolü olarak Avrupa Konseyi’nin oynadığı rolün önemine ve bu rolün günümüzde her zamankinden daha fazla geçerli olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, iki ülke parlamentoları arasında dostluk grubu oluşturulma çalışmalarının yakında sonuçlanacağını öğrenmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı