KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Hepimiz Emekçiyiz; 1 Mayıs Herkesin Bayramı"

30.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Uganda Büyükelçisini kabulü sırasında bir basın mensubunun sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Sizler de bizler de herkes emekçi. O bakımdan (1 Mayıs’ın) herkesin bayramı olması gerekiyor” dedi.

Kendisine Güven Mektubunu sunan Uganda Büyükelçisini kabulü sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir basın mensubunun “Yarın Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları var, bir mesajınız olacak mı?” sorusu üzerine, 1 Mayıs’ın tüm çalışanlara kutlu olması temennisini ifade etti.

“BU 1 MAYIS BİR İMTİHAN OLACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, “Bu 1 Mayıs bir imtihan olacak açıkçası, bütün sendikalarımız için, bütün çalışanlar için, özellikle İstanbul’da kutlanırken. Geçmişte yaşadığımız tüm olumsuzlukların hepsini unutacak, hepsinin üstüne sünger çekecek ve artık emeğin hakkının, saygınlığının ne kadar kutsal olduğunu en iyi şekilde sembolize edecek bir kutlama olacağını ümit ediyorum. O bakımdan da herkese hem başarılar diliyorum, hem de bütün emekçilerin alın terlerinin ne kadar kutsal, ne kadar değerli olduğunu ve bunu hatırlamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Ve bu vesileyle yine onların bütün sorunlarının çözümüyle ilgili ne gerekiyorsa, hep beraber el birliği içinde yapmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Tabii ki emekçi deyince herkes emekçi; sizler de bizler de herkes emekçi. O bakımdan herkesin bayramı olması gerekiyor” dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı