KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Anayasa Değişikliği: "Çoğulcu Demokrasilerde Tartışmalar Olur"

16.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin Anayasa değişikliği ve Ahmet Türk’e yapılan saldırı hakkındaki sorularını cevapladı.

Açıklamasının ardından basın mensuplarının, “Anayasa değişikliği konusunda partiler arasında gel-gitler olduğu” ve bu konuda bir uzlaşma çağrısı olup olmadığı sorusuna cevaben Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çoğulcu demokrasilerde kanunların, anayasa değişikliklerinin her zaman büyük bir konsensüsle gerçekleşmediğini, çeşitli tartışmalar olduğunu belirterek, “Ümit ederim ki daha çok iş birliği, daha çok istişare ve neticede fikirlerin daha çok birleştiği bir süreç gerçekleşir” dedi.

TÜRK’E SALDIRI: “ÜMİT EDERİM Kİ BU TİP OLAYLAR TEKRAR OLMAZ”

Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Türk’e yönelik yumruklu saldırıyı değerlendirmesini isteyen bir soruya cevaben de, Ahmet Türk’ü telefonla arayıp geçmiş olsun dediğini hatırlattı. Türkiye’deki siyasi parti başkanlarının böyle bir şeyi tasvip etmediklerini ve bundan üzüntü duyduklarını açıklamış olmasının çok önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Ümit ederim ki, bu tip olaylar tekrar olmaz” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı