KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Oman'da Türkiye'ye Büyük Bir Sevgi Var"

14.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Ziyaretinin son gününde Oman’da yerleşik Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Oman’da bulunan Türk vatandaşlarının iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Oman’ın güvenli, huzurlu ve istikrarlı bir ülke olduğunu belirterek, burada Türkiye’ye ve Türklere karşı büyük bir sevginin olduğunu, gerçekleştirdiği görüşmelerde de Oman’da bulunan vatandaşların Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ettiğini gördüğünü dile getirdi.

Birçok insanın artık doğduğu yerde yaşamadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, küreselleşen, küçülen dünyayı bir ülke gibi düşünmek gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, iletişim ve ulaşım imkânlarının çoğaldığını belirterek, Türk Hava Yolları’nın Oman’a yaptığı sefer sayısını artıracağını belirtti.

 

 

“TÜRK VATANDAŞLARI DOSTLUK VE KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRİYOR”

Oman’da bulunan Türk vatandaşlarının, daha fazla Omanlı’nın Türkiye’yi ziyaret etmesine katkı sağlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, bölgede Türk televizyonlarının ilgiyle izlendiğini öğrendiğini aktardı. Oman’da bulunan Türk vatandaşlarının var olan dostluk ve kardeşlik bağlarının artmasına ve Türk şirketlerinin daha çok faaliyet göstermesine yol açtığını, öte yandan resmî ziyaretlerin ikili ilişkileri daha güçlü hale getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Sizleri burada mutlu görmekten, başarılı görmekten, sizlerle ilgili buranın yöneticilerinden duyduğum güzel sözler ve takdir edici beyanlardan da ayrıca gurur duydum. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sultan Qaboos’un Ekonomi Danışmanı ve Zubair Şirketler Grubu Başkanı Mohammed Al Zubair’in onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Ardından Sultan Qaboos Camii’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Oman temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı