KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Omanlı Bakanları Kabul Etti

13.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Omanlı Bakanları Kabul Etti

 

Cumhurbaşkanı Gül, Oman Ulaştırma Bakanı Al Allawi ile görüşmesinde, Türk firmalarının birçok projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini ve hatta bazı işleri öngörülenden erken teslim ettiklerini duymanın gurur verici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oman`daki temasları çerçevesinde, Dışişlerinden Sorumlu Bakan Yusuf bin Alawi bin Abdullah’ı, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Dr. Khamis bin Mubarak Al Alawi’yi, Kültür ve Kültürel Miras Bakanı Altes Sayyid Haitham bin Tariq Al Said’i ayrı ayrı kabul etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Oman Ulaştırma ve İletişim Bakanı Dr. Khamis bin Mubarak Al Alawi’yi kabullünde başta havalimanı inşaatı olmak üzere iki ülke arasında ulaştırma sektöründeki iş birliği projeleri ele alındı. Görüşmede ayrıca, Türk inşaat firmalarının önümüzdeki dönemde de Oman’ın ulaştırma altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunmayı sürdüreceği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Gül, Türk Hava Yolları’nın, İstanbul-Muskat arasında haftada dört gün olarak düzenlediği karşılıklı seferlerini bu aydan itibaren beş güne çıkartacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Oman Ulaştırma Bakanı Al Allawi ise, Türk firmalarının bugüne kadar birçok projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerine, hatta bazı işlerin öngörülenden daha erken teslim edildiğine özellikle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül ile Kültür ve Kültürel Miras Bakanı Altes Sayyid Haitham bin Tariq Al Said’in görüşmelerinde ise, Türkiye ile Oman’ın paylaştıkları ortak tarihî ve kültürel mirasa vurgu yapılarak, kültürel iş birliğinin daha da ileriye taşınması gerektiği ifade edildi. İki ülke üniversiteleri ve araştırma kuruluşları arasındaki yakın temasların ve iş birliğinin teşvik edilmesi hususunda mutabık kalınan görüşmede, Bakan Al Said kültürel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çaba ve çalışmaları bizzat takip edeceğini dile getirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı