KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Oman-Türkiye: "İlişkileri Geliştirmek İçin Gerekli Güven ve İstek Mevcut"

13.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Oman-Türkiye: "İlişkileri Geliştirmek İçin Gerekli Güven ve İstek Mevcut"

 

Oman programı çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Al Said’i kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretiyle iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacağını ümit ettiğini belirtti. 

Resmî bir ziyarette bulunmak üzere gittiği Oman’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Oman Başbakan Yardımcısı Altes Sayyid Fahad bin Mahmoud Al Said’i kabul etti.

“ÖZEL SEKTÖRLERİMİZİ KARŞILIKLI DESTEKLEMEMİZ LAZIM”

Ziyaretiyle Oman ve Türkiye arasında yeni bir sayfa açılacağını ümit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “İlişkilerimiz tarihî köklere ve kardeşlik esasına dayanarak gelişiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke ilişkilerini geliştirmek için gerekli güven ve isteğin mevcut olduğunu dile getirerek “Özel sektörlerimizi karşılıklı desteklememiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

 

“TÜRKİYE BÖLGESEL İSTİKRARA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Başbakan Yardımcısı Al Said de Cumhurbaşkanı Gül’e, Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası düzeydeki dirayetli siyasetini takdir ettiklerini söyleyerek, “Türkiye bölgesel istikrarın sağlanmasına büyük katkıda bulunmaktadır” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN KISA BİR YAT TURU VE MÜZE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Mina Sultan Qaboos Limanı’na giderek Oman Sultanı Qaboos’un özel yatı ile bir saatlik kısa bir yat turu yaptı. Yat ile Muscat açıklarında gezinti yapan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, daha sonra Bait Al Zubair Müzesi’ni gezdi. Umman’ın geleneksel el sanatlarının ve tarihsel geçmişinin sergilendiği müze ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, iş forumunun yapılacağı otele hareket etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı