KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Slovenya Dışişleri Bakanı Çankaya Köşkü'nde

08.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Zbogar ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde yaptığı değerlendirmede, Slovenya’ya daha önce yapmış olduğu ziyaretin güzel anılarının zihninde halen canlı olduğunu belirterek, Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk’e geçen yıl evsahipliği yapabilmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya’nın bölgesinde büyük başarı sağlayan ülkelerin başında geldiğine işaret etti ve Türkiye’nin ve esasen uluslararası camianın tümünün Slovenya’nın başarılarını takdir ettiğini dile getirdi.

Slovenya Cumhurbaşkanı’nın konuk Dışişleri Bakanı tarafından iletilen davetini memnuniyetle kabul ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki dönemde Slovenya’yı ziyaret etmekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Zbogar da Türkiye’nin bölgesinde ve ötesinde oynadığı yapıcı rolü ve istikrar tesis etmeye yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini kaydederek, bu çerçevede Balkanlar’dan Afganistan’a kadar uzanan geniş bir yelpazede yeralan muhtelif konularda Türkiye ile işbirliği yapıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını vurguladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı