KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Yeryüzü Doktorları Derneği Heyeti Çankaya Köşkü'nde

06.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, Türk insanının yaptığı karşılıksız yardımları görünce çok mutlu olduğunu ifade etti ve bunun, Türkiye’nin büyüklüğünü gösterdiğini belirtti. “Türk insanının dünyanın değişik yerlerindeki insanlara ayrım gözetmeksizin sahip çıkması çok önemli” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Kongo ve Kamerun ziyaretlerinde derneğin yaptığı çalışmaları somut olarak görme imkânı bulduğunu ve gönüllülük esasıyla yürütülen çalışmaların başarılı bir şekilde devam etmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’de hayır konusunda son yıllarda güzel bir yarış olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bunların takdir edilmesi gereken çabalar olduğunu ve bu asil çalışmaların, başkalarına örnek olması bakımından kamuoyuna anlatılması gerektiğini vurguladı.

Kabulde derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren başkan Karaman ise, 24 ayrı ülkede faaliyet gösteren derneğin şu ana kadar 2 milyon muayene yaptığını belirtti. 1000 kişinin katarakt ameliyatı, 1000 kişinin özel cerrahi operasyon yapıldığını ve 150 bin kişinin sünnet edildiğini sözlerine ekleyen başkan Karaman, şimdilerde ise gittikleri ülkelerdeki doktorları Türkiye’ye getirerek eğitim verdiklerini belirtti.

YERYÜZÜ DOKTORLARI DERNEĞİ

Yeryüzü Doktorları (Doctors Worldwide), aralarında Türklerin de bulunduğu uluslararası bir grup yardım gönüllüsü doktor tarafından Nisan 2000’de İngiltere’de kuruldu. Yeryüzü Doktorları (Doctors Worldwide), din, dil, ırk, etnik köken, milliyet ayırt etmeden, yeryüzünün tüm sakinlerine tıbbi ve insani yardım götürmeyi hedef edinmiştir. Teşkilatın Türkiye Şubesi ise 2004 yılında “Yeryüzü Doktorları Türkiye” adıyla kuruldu.

Türkiye ve dünya ölçeğinde, insani ve tıbbi yardım hizmetlerinde kullanılan maddi destek, üye ve gönüllülerin nakdi ve ayni yardımları yanında, operasyonel partnerlik ilişkisi kurulan hayır kuruluşlarının katkılarıyla sağlanmaktadır. Aralık 2007 itibariyle, Türkiye’den 300, dünyadan 1000 kadar sağlık çalışanı bulunan Yeryüzü Doktorları Derneği’nin insan gücü ise, gönüllü sağlık elemanlarında oluşuyor.

Yeryüzü Doktorları Derneği, 2009 yılında 25 bin hisse kurbanı, 500 bin kişiye ulaştırdı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı