KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Kimseyle Polemiğe Girmem"

02.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Pakistan dönüşü basın mensuplarının, Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine atama yapılmasıyla ilgili sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, bugüne kadar polemiğe girmediğini, bundan sonra da girmeyeceğini söyledi.

Pakistan ziyareti dönüşü yaptığı basın açıklamasının ardından bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Gül’e Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine yaptığı atamaya yönelik eleştirilere ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine “Ben kimseyle polemiğe girmem, çünkü bu güne kadar girmedim. Bundan sonra da girmem” dedi ve Anayasa Mahkemesine kimlerin yedek üye olabileceğiyle ilgili bir hazırlık yaptırdığını belirtti.

Listede birbirinden değerli bir çok bürokratın, Adalet Bakanlığı müsteşarı, müsteşar yardımcıları, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’nın bulunduğunu, hepsinin de bu göreve layık olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Hepsini de yapabilirdim ve gayet de normaldi bunlar. Ama baktım ki içlerinden birisi (ki hiç daha önce tanımadığım bir isim) 7 sene savcılık yapmış, 9 sene de Anayasa Mahkemesinde raportörlük yapmış. Anayasa Mahkemesinde raportörlük yaparken ve Anayasa Mahkemesine girerken de Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı ve mahkemede kimlerin olduğunu biliyorsunuz. Dolayısıyla bunun takdirle karşılanmasını bekledim. Ayrıca da hukuk doktorası yapmış, Anayasa Mahkemesinde 9 sene tecrübesi olmuş, Türkiye’nin her tarafında savcılık yapmış. Doğrusu kim ne derse desin ben doğru bir atama yaptığım kanaatindeyim. Demin söylediğim ve gerçekten bu görevleri en iyi şekilde yapacak bürokratlardan da tayin yapabilirdim.”

ABD İLE İLİŞKİLER

Başbakan Erdoğan’ın ABD’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacağını bugün açıkladığını, Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Namık Tan’ın da gelecek hafta ABD’ye döneceğini, muhalefetin de bunu bir geri adım olarak değerlendirdiğini söyleyen ve değerlendirmelerini soran bir basın mensubuna da Cumhurbaşkanı Gül, Büyükelçi Tan’ın geri dönmesini kendisinin de onayladığını belirterek, “Böyle, dünyayla ilgili önemli bir meselenin, bütün dünya liderlerinin bulunduğu bir ortamda, dünyanın en büyük sorunlarının konuşulacağı bir ortamda Türkiye’nin bulunması önemlidir. ABD ile olan anlaşmazlığımızın çözümü ve bu konudaki tavrımız, bu konudaki gayretlerimiz de ayrıdır. Ayrıca bu çalışmaların esas merkezi de Washington’dur, Ankara’da yapılmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bütün siyasi partilerden milletvekillerinin de ABD’ye giderek çok başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini, Türkiye’nin önemli yazarları, entelektüelleri ve iş adamlarının da aynı şekilde gidip bu ülkede daha çok çalışmalarını, Türkiye’nin etkinliğini göstermelerini doğru bulduğunu sözlerine ekledi.

“ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK”

Bir basın mensubunun “Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili, Sayın Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de teklifte imzası bulunduğu aktarılıyor. Birazdan Mehmet Ali Şahin’le bir araya geleceksiniz. Bu konu gündeme gelecek mi?” sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, detayları bilmediğini, yurtdışındayken oradaki görevleri en iyi yapabilmek için Türkiye’de olup bitenleri çok yakından takip etmediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sabah sekizden gece yarısı bire, ikiye kadar heyetlerimizle birlikte koşturduk ve orada bulunduğumuz süre içinde oradaki önceliğimiz Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkileri, iş birliğini her alanda sağlamlaştırmak ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’le yapacağı görüşmeye ilişkin olarak da, Pakistan’a gitmeden önce bazı hukukçular ve siyasetçilerle yaptığı toplantıdan edindiği intibalarını aktaracağını bildirdi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE

Cumhurbaşkanı Gül akşam saatlerinde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i Çankaya Köşkü’nde kabul ederek bir süre görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı