KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Pakistan ile Ekonomik İlişkilerin Gelişmesi İçin Her Türlü İmkânı Sunmaya Hazırız"

01.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Pakistan ile Ekonomik İlişkilerin Gelişmesi İçin Her Türlü İmkânı Sunmaya Hazırız"

 

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’a aralarında iş adamlarının da bulunduğu geniş bir heyetle geldiğini anımsatarak, iş görüşmelerinde yatırım ve ortaklık kurulması konularının ele alındığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’da Başbakan Yusuf Gilani tarafından Lahor Kalesi’nde onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye ile Pakistan arasında tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin son dönemde büyük bir ivme kazandığını belirterek, karşılıklı üst düzey ziyaretlerin, ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’a aralarında iş adamlarının da bulunduğu geniş bir heyetle geldiğini anımsatarak, iş görüşmelerinde yatırım ve ortaklık kurulması konularının ele alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye, Pakistan ile ekonomik ilişkilerin gelişmesi için her türlü imkânı sunmaya hazır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, son dönemde Pakistan’da yaşanan terör olaylarına da değinerek, “Pakistan’da barış, istikrar ve masum insanları hedef alan terör saldırılarından üzüntü duyuyoruz” dedi ve terörle mücadelenin küresel sorumluluk gerektirdiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Başbakanı Gilani’nin onuruna verdiği yemek öncesinde, Pencap Eyalet Valisi Salman Taseer’i kabul etti.

LAHOR'DA “ABDULLAH GÜL KAVŞAĞI”

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’ın Lahor kenti çevre yolunda adını taşıyan köprülü kavşağın açılışını yaptı. Pakistan Başbakanı Yusuf Gilani tarafından onuruna verilen akşam yemeğinin ardından beraberindeki heyet üyeleriyle birlikte çevre yoluna geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Türkiye ve Pakistan bayraklarının da yer aldığı ve üzerinde adı yazılı olan panoya bağlanmış uçan balonların ipini keserek, “Abdullah Gül Kavşağı”nın açılışını yaptı. Törende Paktürk Koleji’nde eğitim gören öğrenciler tarafından Pakistan’ın ünlü şairi Muhammed İkbal’in şiiri seslendirildi ve kavşakta havai fişek gösterisi düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, resmî ziyaretinin son gününde kanaat önderleri ve medya temsilcileri ile çalışma kahvaltısında bir araya geldikten sonra Pakistan’daki programını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı