KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'e Pakistan Devlet Nişanı

31.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'e Pakistan Devlet Nişanı

 

Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari tarafından “Nishan-e Pakistan” Devlet Nişanı tevdi edilen Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki dostluk mirasının muhafaza edilerek, ilişkilerin daha da ileriye taşınmasının gurur verici olduğunu ifade etti.  

Resmî bir ziyaret için Pakistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari tarafından “Nishan-e Pakistan” Devlet Nişanı tevdi edildi. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün onuruna, Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmî akşam yemeği verildi.

 

Devlet Nişanı Tevdi Töreni ve Akşam Yemeği

 

“DOST VE KARDEŞ TÜRK HALKININ SELAMLARINI GETİRDİM”

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, “Aramızdaki coğrafi mesafeye rağmen, kalben her zaman Pakistanlı kardeşlerinin yakınında ve yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’nden, sizlere, dost ve kardeş Türk halkının selamlarını ve muhabbet hislerini getirdim. Milletimizin her bir ferdinin gönlünde özel bir yeri bulanan Pakistan’ı ziyaret etmenin, ülkelerimiz ve haklarımız arasındaki emsalsiz dostluk hissiyatını dört gün boyunca teneffüs etme imkanına sahip olmanın kıvancını ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

PAKİSTAN-TÜRKİYE DOSTLUK MİRASI: ATATÜRK, CİNNAH, BUTTO

İki ülke arasındaki ilişkilerin, devletler arasındaki samimi iş birliğinin çok ötesinde, uluslararası sahnede eşi bulunmaz halktan halka duygusal temeli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, halklar arasındaki dostluk ve muhabbetin, Altkıta’daki Müslüman Türk hanedanlar ve Babür İmparatorluğu döneminde geliştiğini, Kurtuluş Savaşı sırasında da gösterilen kuvvetli dayanışma ile pekiştiğini aktardı.

İki ülke arasındaki dostluk mirasının özenle muhafaza edilerek, ilişkilerin daha da ileriye taşınmasının gurur verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Merhume Benazir Butto’ya, bu vesileyle, bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Pakistan’a yaptığı eşsiz hizmetler ve ikili ilişkilerimize yönelik değerli katkılarından dolayı her zaman şükranla hatırlanacak olan merhume Butto, Pakistan tarihinin başköşesindeki yerini almıştır. Cumhuriyetlerimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah’ın aziz hatıralarını da saygıyla selamlıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

“PAKİSTAN’DAKİ İLERLEMELER KIVANÇ VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’da siyasi, iktisadi ve toplumsal alanlarda kaydedilen önemli ilerlemelerin Türkiye’ye kıvanç verdiğini belirterek, “Pakistan halkı nasıl ki bundan doksan sene önce Türk halkının bağımsızlığı ve hürriyeti için verdiği zorlu mücadeleyi kendi mücadelesi gibi benimsemişse, bugün de Türk halkının Pakistanlı kardeşlerinin huzurunu, mutluluğunu ve refahını kendi huzuru, mutluluğu ve refahı olarak görmektedir” dedi.

Asil, çalışkan ve dinamik Pakistan halkının birlik ve bütünlük içinde parlak bir geleceğe doğru yol aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’ın, terörle mücadelenin olmazsa olmaz koşulu olan, ülke içi uzlaşmayı sağladığını ve bu sayede terör altyapısının çökertilmesine yönelik çok önemli adımlar attığını kaydetti.

İKİLİ TİCARİ İLİŞKİLER

İkili ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusuna da özel bir önem verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik ve ticari ilişkileri hak ettiği noktaya getirmek ve iş dünyalarını karşılıklı yatırımlar yapmaya teşvik etme sorumluluğunun devlet adamlarının omuzlarında olduğunu, bu anlayışla heyetinde Türk iş çevrelerinin seçkin temsilcileri de yer aldığına dikkat çekti.

İş adamları ve yatırımcılar arasındaki temasların sonucunda ortaya çıkacak iş birliği imkânlarının ekonomik ve ticari ilişkilere yeni ve önemli bir dinamizm kazandıracağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki insani bağların geliştirilmesi ve temasların artırılmasının da öncelik verdikleri konular arasında olduğunu söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı