KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye ve Pakistan Güvenilir Ortaklar Olmaya Devam Edecek"

31.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türkiye ve Pakistan Güvenilir Ortaklar Olmaya Devam Edecek"

 

Kaid-i Azam Üniversitesi tarafından kendisine verilen Fahri Doktora töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Pakistan’ın üzüntüsü bizim üzüntümüz; Pakistan’ın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi. 

Pakistan Kaid-i Azam Üniversitesi tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Uluslararası İlişkiler dalında Fahri Doktora verildi. 

Kaid-i Azam Üniversitesi'ndeki Fahri Doktora Töreni

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’E ULUSLARARASI İLİŞKİLER ALANINDA FAHRİ DOKTORA

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen törende Akademik Kurul ile öğrencilere hitaben konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’ın kurucusunun adını taşıyan çok saygın bir yüksek eğitim kurumundan uluslararası ilişkiler alanında Fahri Doktora almanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirterek teşekkür etti.

Kaid-i Azam Üniversitesi’nin mezunlarının iyi eğitimleri sayesinde dünyayı adil, barışçıl, güvenli, istikrarlı ve müreffeh bir geleceğe yönlendirmek yolunda etkin roller alacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, iyi bir geleceğin elde edilmesi çabalarında Türkiye ve Pakistan’ın güvenilir ortaklar olmaya devam edeceklerini belirtti.

“Pakistan’ın üzüntüsü bizim üzüntümüz; Pakistan’ın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu özel ilişkinin Mevlana Celalettin Rumi ile Muhammed İkbal ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy arasındaki bağların üzerine kurulduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, bu özel kardeşliğe hakkını vermenin en iyi yolunun, bunu geleceğin anahtarını ellerinde tutan gençlere anlatmak olduğunu söyledi.

ASYA YÜZYILI

Dünyadaki dengelerin değişmekte olduğuna dikkat çeken ve birçok düşünürün Asya yüzyılına tekrar girildiği değerlendirmelerinde bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, tüm dünya halklarının, küreselleşmenin güçlü çekimiyle karşı karşıya olduklarını, iletişim, sağlık, tarım ve eğitim gibi önemli sahalardaki teknolojik yeniliklerin, milyarların hayat standartlarını yeniden tanımladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, değişimdeki bu ivmenin ve geleceği tahmin etmekteki zorluğun, endişe, korku ve şüphe oluşturduğuna işaret ederek, tehditler küresel ya da bölgesel olduğunda, çözümlerin sadece ulusal olamayacağı, bunun yerine, uluslararası iş birliği ve karşılıklı destek gerektiğini vurguladı.

“TERÖRİZM İNSANLIĞA KARŞI BİR SUÇTUR”

Cumhurbaşkanı Gül, terörizmin hiçbir mazeretle haklı görülemeyecek, insanlığa karşı bir suç olduğunu ifade ederek, uyuşturucu kaçakçılığı ile kararlı mücadele de dâhil teröristlerin mali kaynaklarını hedefleyen etkin uluslararası yöntemlere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı