KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Stanford Üniversitesi'nden Öğrenciler Çankaya Köşkü'nde

29.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Stanford Üniversitesi'nden Öğrenciler Çankaya Köşkü'nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında Türk öğrencilerin de bulunduğu Stanford Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 45 kişilik bir heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Öğrencilerin Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin bölgesel ve küresel ölçekte barış ve istikrarın tesisine hizmet edecek politikalar geliştirmeye çalıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ile 1 saatten fazla sohbet eden Stanford Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin tezleri hakkında bilgi sahibi oldular.

 

 

Stanford Üniversitesi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi, 32 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu ve dünyadaki en büyük bütçeye sahip üçüncü üniversitedir. Silikon Vadisi ile özdeşleşen bu özel üniversitenin öğrenci, mezun ve öğretim üyeleri SUN, Cisco, Google, Yahoo, HP ve IP (Internet Protocol) gibi çok sayıdaki buluş ve girişime imza atmışlardır.

Üniversite, ABD ve dünya çapındaki üniversitelerin sıralandığı US News&World Report gibi birçok listede ilk 3 sırada yer almakta; her bir bölümünün ortalamada ilk 3’e girmesi nedeniyle, genel olarak dünyanın en iyi üniversitesi kabul edilmektedir.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı