KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Manisa'da Yoğun İlgi Gören Cumhurbaşkanı Gül: "Gerçekten Unutamayacağım Bir Gün Geçiriyorum"

28.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Manisa'da Yoğun İlgi Gören Cumhurbaşkanı Gül: "Gerçekten Unutamayacağım Bir Gün Geçiriyorum"

 

Güneşli bir pazar sabahı Manisa temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Gül, öğleyin Mesir Festivali sırasında aniden bastıran yağmura rağmen alanı terk etmeyen Manisalıların sıcak ilgi ve sevgisi karşısında oldukça duygulandı.

İlin ileri gelenleri, iş adamları ve STK temsilcileri ile Manisa Valiliği tarafından onuruna verilen öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Manisa’nın, dünyaya mal olmuş büyük markalarıyla yabancı sermayenin tercih ettiği bir şehir haline geldiğini belirtti.

Yemekte yaptığı konuşmada, 470 yıllık bir geleneği yaşamak için Manisa`ya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, mesir macunu saçımı töreni sırasında bastıran yağmura rağmen, vatandaşların dağılmadan bekleyerek, büyük bir coşkuyla, sevinçle bu geleneği yaşattıklarını belirterek, “Bugün gerçekten unutamayacağım bir gün geçiriyorum” dedi.

ŞEHZADELER ŞEHRİ

Şehzadeler şehri olarak bilinen, tarihin antik çağlarına giden zenginliğiyle bilinen Manisa’da, Osmanlı döneminde büyük padişahları yetiştirmenin verdiği bir kültür, moral ve manevi havanın bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Kurtuluş Savaşı sırasında da kentin önemli günlere şahitlik ettiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, ulaşım açısından da deniz, demir yolları ve kara yolları bağlantılarında kilit illerden biri olarak büyük bir üretim kapasitesine sahip olan Manisa’nın, dünyaya mal olmuş, büyük markalarıyla yabancı sermayenin tercih ettiği bir kent haline geldiğine işaret etti.

“MANİSA’NIN YOLU DAİMA AÇIKTIR”

Manisa’nın yüksek teknolojiye dayalı üretimi ve organize sanayi bölgesine çektiği yabancı yatırımlarıyla Türkiye`de pek çok kente örnek olduğunu ve dünyada yatırım için en cazip kentler arasına girdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Manisa`nın yolu daima açıktır, birçok kentimize örnek olan atılımlar gerçekleştirmiştir. Bunların yenileneceğinden hiç şüphem yoktur” dedi. Yemekte bir şehit babasının bulunduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, gazilerin ve şehit yakınlarının yaşadıkları bölgenin onuru olduklarını, onların her zaman devletin baş tacı olacağını vurguladı.

 

                                             

 

MANİSA’NIN GURURU VESTEL

Yemeğin ardından Vestel Tesisleri’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Ankara`ya dönmek üzere İzmir`e hareket etti.

 

Vestel Grubu

Zorlu Holding’in amiral gemisi Vestel Şirketler Grubu, elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında, Türkiye’nin ve uluslararası pazarların güçlü oyuncuları arasında yer alıyor. Üretim, satış ve pazarlama, Ar-Ge, yazılım ve uydu hizmetleri konusunda faaliyet gösteren 13`ü yurt dışında toplam 26 şirketin oluşturduğu bu grup, teknoloji ve tasarım geliştirme yetkinliğiyle dünyanın en büyük üreticilerinden biridir.

Dünya şirketi olma vizyonuyla ihracat odaklı büyüme stratejisini sürdüren Vestel, global arenada 11 Ar-Ge merkezi ile ürünlerini tam 106 ülkede tüketicilerle buluşturuyor. Vestel, bugün 12.000 çalışanı, 1.200 satış noktası, 600 servis noktası ve binlerce yan sanayi çalışanıyla, 60 bin kişiye gelir kaynağı yaratıyor.

Vestel, son 5 yılda 100’ün üzerinde ülkeye gerçekleştirilen ve 10 milyar avroyu aşan ihracatı ile dayanıklı tüketim malları sektöründe 7 yıldır üst üste ihracat birinciliğini elde ederken Türkiye’nin ihracat potansiyelinin artmasına da katkıda bulunuyor.

Dünyanın en büyük OEM ve ODM üreticileri arasında yer alan Vestel, toplam yıllık 27,5 milyon adet kapasite ile tüplü ve LCD televizyonda, dijital TV alıcıları üretiminde en büyük, beyaz eşyada ise en hızlı büyüyen üretici unvanını taşıyor. Bugün Avrupa’da elektronik eşya üretiminin yüzde 28’i, beyaz eşya tarafında ise başlıca ürün olan buzdolabında Avrupa üretiminin yüzde 11’i Vestel tarafından gerçekleştiriliyor.

Vestel`in üretim faaliyetleri Manisa, İzmir ve Rusya Alexandrov’da gerçekleştiriliyor. Manisa’da bulunan Vestel City, Avrupa’nın tek alan üzerinde üretim yapan en büyük, dünyanın ikinci büyük endüstri kompleksi; aynı zamanda Avrupa’nın ilk ve tek dizüstü bilgisayar üretim üssü konumunda yer alıyor. 600 bin metrekarelik kapalı alana kurulu Vestel City’nin yıllık üretim kapasitesi 30 milyon adedi aşıyor.

Türkiye`nin en yaygın satış ve satış sonrası hizmet ağlarından birine sahip olan Vestel, çoklu marka stratejisi ve konsept mağazacılık anlayışıyla, geniş bir ürün portföyünü ülkemizin dört bir yanındaki müşterilerine sunuyor. Vestel, beyaz eşyada dünyanın bir numaralı üreticisi Whirlpool, elektronikte ise tüm dünyada ulaşılan en son teknolojiyi temsil eden JVC ile uzun dönemli stratejik ortaklığını sürdürüyor. Whirlpool ve JVC ürünleri Vestel konsept mağazalarında tüketicilerle buluşuyor.

Vestel, ayrıca 2007 yılında dayanıklı tüketim malları alanında devlet destekli ilk markalaşma programı olan Turquality programına alınan ilk marka oldu.

Not: Bilgiler www.vestel.com.tr’den derlenmiştir.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı