KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül: "Eğitime, İnsana Yapılan Yatırım, Aslında Güçlü Bir Geleceğin İlk Adımıdır"

27.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül: "Eğitime, İnsana Yapılan Yatırım, Aslında Güçlü Bir Geleceğin İlk Adımıdır"

 

İzmir’de, Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin açılışını yapan Bayan Gül, eğitime yapılan yatırımın, güçlü ve mutlu bir geleceğin ilk adımı olduğunu belirterek, ülkelerin en büyük servetinin eğitimli insan gücü olduğunu vurguladı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Suzan Divrik tarafından yaptırılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin açılışı Bayan Hayrünnisa Gül tarafından gerçekleştirildi.

Okula gelişinde Güzelyalı İlköğretim Okulu öğrencilerinin İzmir Zeybek oyunuyla karşılanan Bayan Gül, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü’nün sergilediği “İzmir’in Gelinlikleri ve Atatürk” konulu defileyi izledi.

 

 

“ÜLKELERİN EN BÜYÜK SERVETİ EĞİTİMLİ İNSAN GÜCÜDÜR”

Gösterilerin ardından bir konuşma yapan Bayan Gül sözlerine, İzmir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin öğrenme ve gelişme potansiyeli olduğunu söyleyen Bayan Gül, “Gelişmenin temel kaynağı ise eğitimdir. Eğitime ve dolayısıyla insana yapılan yatırım; güçlü ve mutlu bir geleceğin ilk adımıdır. Modern dünyayla bütünleşmenin de önemli bir yoludur. Bugün ülkelerin en büyük serveti, eğitimli insan gücüdür” diye konuştu.

Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, 72 milyon vatandaşımızın yüzde 55’inin 16-28 yaş arası gençlerden oluştuğunu belirten Bayan Gül, “Bu, Türkiye için önemli bir avantaj. Bu avantajı çok iyi değerlendirmeli, genç nüfusumuzu iyi bir eğitimle nitelikli iş gücüne dönüştürmeliyiz. Devletimiz de, bu amaçla tüm kaynaklarını seferber ediyor” dedi.

Son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın ciddi oranda arttırıldığını, birçok önemli projeye imza atıldığını kaydeden Bayan Gül, hem okullaşma hem de eğitime katılan öğrenci sayısında büyük oranda artış sağlandığını vurguladı.

“HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Okul öncesi eğitim ve yüksek öğretim de dâhil olmak üzere Türkiye’de 20 milyon öğrencinin olduğuna dikkat çeken Bayan Gül, şunları söyledi: “Bu çok büyük bir rakam… Birçok ülkenin nüfusundan bile fazla. Sadece devlet imkânlarıyla 20 milyon öğrenciyi modern çağın gerektirdiği eğitim şartlarına kavuşturmak pek de mümkün değil. Devletin yetişemediği yerde görev bizlere düşüyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, bugün ortaya çıkan tablo da bu inancımda yalnız olmadığımızı gösteriyor. Bizim en büyük şansımız insanımızın hayırseverliği. Milletimiz eğitime destek konusunda kendisinden bekleneni fazlasıyla yapıyor. Birçok hayırseverimiz, “çocuklarımıza ve eğitime harcanan paranın aslında yarınlarımıza yapılan büyük bir yatırım” olduğunun bilinciyle hareket ediyor. Bu iş artık hayırda yarış haline geldi. Gün geçmiyor ki, güzel yurdumuzun herhangi bir köşesinde hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan bir okul açılmasın… Bugün de İzmirli hayırseverimiz Suzan Divrik Hanım’ın yaptırdığı ve binlerce çocuğumuza bilgi yuvası olacak okulumuzun açılışını gerçekleştirmek için sizlerle bir aradayız. Huzurlarınızda, çocuklarımıza ve geleceğimize bu okulu kazandıran başta Suzan Hanım olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BAYAN GÜL’DEN GENÇLERE: “DERSLERİNİZE DÖRT ELLE SARILIN”

Konuşmasında gençlere de seslenen Bayan Gül, “Bugün sizlere güvenen, gönül veren hayırseverlerimiz sayesinde modern bir okula kavuştunuz. Tüm bu çabalar, en iyi eğitimi alabilmeniz, hiçbir şeyden mahrum kalmamanız için… Lütfen bunun değerini bilin, derslerinize dört elle sarılın. Ben hepinize güveniyorum, inanıyorum. Biliyorum bahar geldi; içiniz kıpır kıpır, yerinizde duramıyorsunuz. Gezmek, eğlenmek şu anda size çok daha cazip geliyor. Aman bu güzel havaların etkisine kapılıp derslerinizi ve okulunuzu ihmal etmeyin. Sonra ünlü şairimiz Orhan Veli gibi “Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti” demeyin…Önünüzde sınav dönemi var. Biraz daha sabırlı olun. Birkaç ay kaldı, yaz tatilinde doyasıya dinlenirsiniz ama şimdi okul zamanı. Emin olun, sizlerin başarısı bizler için en büyük sevinç kaynağı… Sizlerden tek beklentimiz başarılarınızla ülkemizi, milletimizi ve tabii ki ailelerinizi gururlandırmanız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin açılışını gerçekleştiren Bayan Gül, okulun ana sınıfını, bazı atölyelerini ve geleneksel Türk el sanatlarından kumaş ve seramik sergisini gezdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı