KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çankaya Köşkü'nde Yaşlılar Haftası

24.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve beraberindeki heyeti Yaşlılar Haftası nedeniyle Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Heyeti kabul etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türk kültürünün, “Allah herkese uzun ömür versin” sözü ile herkesin yaşlılığını yaşamasını öngören bir kültür olduğunu söyledi. “Yaşlılıktan korkulmamalı” diyen Cumhurbaşkanı Gül, her dönemin kendine göre güzellikleri olduğunu ve bunların yaşanması gerektiğini belirtti.

Büyüklerimize ve yaşlılara sahip çıkmanın devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, yaşlıların sadece bu hafta değil her zaman hatırlanması gerektiğini sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Gül, “Sizleri huzurlu ve mutlu görünce, huzurevleri ile ilgili olumlu kanaatler ediniyorum” ifadelerini kullandı.

Kabulde söz alan yaşlılar da Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret etmekten büyük sevinç duyduklarını söylediler. Yaşlılar ayrıca kendilerine huzurevlerinde her türlü imkânın sunulduğunu ve bir anlamda ikinci baharlarını yaşadıklarını ifade ettiler.

Devlet Bakanı Kavaf’a eşlik eden heyette çeşitli huzurevlerinde kalan vatandaşlar ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış ve Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürü Neriman Koca da hazır bulundu.

 

 

HUZUREVLERİ HAKKINDA

Türkiye’de 83 huzurevi bulunuyor.

Huzurevlerinin 7 bin 500 kişilik kapasitesi var.

İnşaatı devam eden 16 huzurevinin tamamlanması ile bu kapasite 8 bin 500’e çıkacak.

Ayrıca devlet, evinde kalan yaşlıların bakımını üstlenen 50 bin kişiye de maddi yardım sağlıyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı