KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Çankaya Köşkü'nde

24.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohamed Ali ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, bankanın faaliyetleri ve yeni projeleri hakkında bilgi veren heyet üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül’e, İSEDAK başkanı olarak bankaya verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. TİKA ile iş birliğini önemsediklerin ifade eden heyet üyeleri, beraber büyük projelere imza atmak istediklerini de sözlerine eklediler.

Ülkelerle İş Birliği Programı ile ülkelerle yakın ilişkiler kurmayı hedeflediklerini belirten heyet üyeleri, bu programın ilk olarak Türkiye’de uygulanmaya başlayacağını ifade ettiler. Çalışmanın başarılı olması halinde diğer ülkelerle de devam edeceğini belirten heyet üyeleri, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, diğer komşu ülkelere örnek teşkil ettiğini vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Gül de, banka yöneticilerinin verdiği bilgilerden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. 

 

İSLAM KALKINMA BANKASI (IDB) İslam ülkelerinde iktisadi kalkınmayı desteklemek amacıyla 1975’te kurulmuştur. İslam Konferansı Örgütü’nün alt kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir. İslam Kalkınma Bankası, İKÖ üyesi ülkeler arasında ticaretin arttırılması için finansman imkânları sağlamaktadır. Bankanın merkezi Suudi Arabistan’ın Cidde kentindedir.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı