KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Lübnan Meclis Başkanını Kabul

22.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan Meclis Başkanı Nabih Berri ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Ulusal Meclis Başkanı Berri kabulde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in konuğu olarak Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, başta eğitim ve sağlık alanlarında olmak üzere Türkiye’nin Lübnan’a yönelik ikili düzeydeki destek ve yardımlarından dolayı müteşekkir olduğunu söyledi. Berri ayrıca Türkiye’ye, UNIFIL’e katkılarından ve bölgesel düzeyde oynadığı yapıcı rolden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Türkiye ile Lübnan arasındaki ticaret hacmini yetersiz olduğunu belirten Berri, 24 Mart 2010’da, İstanbul’da düzenlenecek Türk-Lübnan İş Konseyi’ne hitap edeceğini, Lübnan’ın önde gelen iş adamlarının iştirakiyle düzenlenecek konseyin ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine hizmet edeceğini umduğunu vurguladı. Berri, iş konseyine dünyanın farklı coğrafyalarında faaliyet gösteren çok sayıda Lübnanlı iş adamının katılacağına da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, Türkiye ile Lübnan arasındaki mevcut dostane ilişkilerin siyasi, iktisadi, kültürel, beşeri, her alanda hızla gelişmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye ile gerek Lübnan gerek diğer bölge ülkeleri arasında son dönemde daha da güçlenen ilişkilerin bir sinerji doğmasına vesile olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, UNIFIL bünyesinde görev alan Türk askerlerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten ötürü de teşekkür ve takdir hislerini ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı