KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Terörü Yok Etmenin Tam Zamanı"

11.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kayseri’de, Sanayi Odası tarafından düzenlenen “KAYSO Sanayi Gecesi”ne katılarak 2008 yılı vergi sıralamasında birinci olan işadamlarına plaketlerini verdi.

Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, demokratik açılım süreci ve terörle mücadele konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’nin önündeki terörü tamamen yok etmenin tam zamanıdır. Bunun uluslararası ve bölgesel şartları oluşmuştur” dedi.

 

 

“Herkes Bugünkü Türkiye’yi Görüyor ve Çok Etkileniyor”

Türkiye’nin 15-20 yıl öncesine göre çok geliştiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Fransa ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile yaptığı konuşmada, Sarkozy’nin Türkiye’yi gezdiğini, Kapadokya ve yöresini gördüğünü kendisine söylediğini, “O yıllarda at arabaları, el arabaları, sokaklarda satıcılar, dükkanlardaki mal çeşitleri çok farklıydı. 15 sene öce Kayseri’de bile çarşıları, alışveriş merkezlerini gözünüzün önüne getirin. İstanbul’un, Ankara’nın 20 sene öncesini düşünün. Türkiye inanılmaz bir değişim yaşadı. Ben de kendisine (Sarkozy) ‘gördüğünüz Türkiye eski Türkiye idi. Siz gelin de bugünkü Türkiye’yi görün bakalım’ dedim. Aslında herkes bugünkü Türkiye’yi görüyor ve çok etkileniyor. Türkiye’nin sanayicilerini, sanatçılarını, siyasetçilerini görüyorlar. Türkiye bütün gücüyle, hem bölgesinde hem dünyada inanılmaz bir şekilde yerini alıyor. Bundan hepimizin kıvanç duyması gerekir. Eskiden belli ülkeler gelip bölgemizdeki sorunları çözerdi. Şimdi artık biz çözüyoruz. Bizi davet ediyorlar ve aracı olmamızı istiyorlar. Herkes Türkiye’yi örnek alıyor. Türkiye’deki demokrasinin derinleşmesini, genişlemesini, ekonominin güçlenmesini örnek alıyorlar. Bunlar bizim için yeterli değil. Hâlâ çok noksanlarımız var. Hâlâ çok çalışmamız gerekir” dedi.

“Türkiye Kendi Meselelerini Kendi Halledecektir”

Gelir adaletsizliği, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı, hayat standardı farkını gidermek için çalışmamız gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye kendi meselelerini kendi halledecektir. Enerjimizi boşa harcayacak vaktimiz yok. Dayanışmamızı, millî bünyemizi çok daha güçlü hale getireceğiz. Bugün uğraştığımız terörü kesinlikle artık arkamızda bırakacağız. Bunun uluslararası ve bölgesel şartları oluşmuştur” dedi.

“Millî Meselelerde Dayanışma İçinde Olmalıyız”

Konuşmalarının gayet açık olduğunu ve sorumlu bir şekilde fikirlerini paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes benim söylemlerimden çeşitli yorumlar yaparak veya söylemediğim lafları söylemişim gibi konuşup üstünden konuşmalar yaparak, bir yerlere gitmek istiyor ama benim konuşmalarım gayet açık. Ben, gayet sorumlu bir şekilde fikirlerimi paylaşıyorum. Cumhurbaşkanı olarak fikirlerimi, düşündüklerimi ve doğruları söyleyeceğim ki yarın görevim ve yetkim bittikten sonra konuşan durumuna düşmeyeceğim. Türkiye’nin önündeki terörü tamamen yok etmenin tam zamanıdır. Şartlar 3-4 sene önce bu kadar bizim lehimize değildi. Çünkü terör örgütüyle uğraşanlar, istismar edenler, kullananlar... Bunlar herkesin bildiği işlerdir. Bugün çok daha güçlü bir durumdayız. Bunu devreden çıkartmak için bu sene olağanüstü gayret sarf etmek gerekir. Bu çalışmaların da bütün devlet kademelerinde yapıldığını görüyorum. Bunların bir kısmı görünür, bir kısmı görünmez. Türkiye gayet kararlıdır, enerjisini boşa harcamayacaktır. Enerjisini halkının, vatandaşlarının mutluluğu, refahı, ülkesinin dört bir yanının kalkınması için harcayacaktır. Hepimizin iyi niyetli olarak seferber olmamız, el birliği içinde olmamız gerekir. Günlük tartışmalar olacaktır ama Türkiye’yi ilgilendiren millî meseleler söz konusu olduğunda herkesin dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyorum.”

“Türk Ekonomisini Tanıtırken Gurur Duyuyorum”

Türk iş adamlarıyla zaman zaman yurt içinde ve yurt dışında beraber bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, özellikle yurt dışında Türk ekonomisini tanıtırken gurur duyduğunu belirterek, “Bu günlerde belki sıkıntılı bir dönemden geçiyorsunuz ama önümüzdeki yıllarda yine çok büyük imkanlar olacak ve sizler harikalar yaratacaksınız” diye seslendi.

Türk ekonomisinin harcama paritesine göre 1 trilyon dolarlık Gayri Safi Millî Hasıla’ya ulaştığının belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu gücü Türk iş adamlarının oluşturduğunu vurgulayarak, bu iş adamları arasında Kayserililerin çok olmasının kent için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kayseri: Üniversiteler Şehri

Kayseri’nin aynı zamanda bir üniversite şehri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Erciyes Üniversitesi’nin yanı sıra iki vakıf üniversitesi kurulduğunu, ikinci devlet üniversitesinin kurulmasına ilişkin umutlu olduğunu da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından KAYSO tarafından ilan edilen iş adamlarına ödüllerini verdi. KAYSO’nun 43’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptırılan pastayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ile birlikte kesti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı