KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Çevre Konusunda Üstümüze Düşeni En İyi Şekilde Yapma Azmindeyiz"

11.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kayseri’de, Sedir Tohumu Ekimi Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Kayseri’de ilk olarak Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Sedir Tohumu Ekimi Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, çevre konularına verdiği önemi vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı görevine geldiği günden beri çevre konularıyla ilgili faaliyetleri takip ettiğini söyledi. 

 

 

“Çevre Meselesi Önemli”

Türkiye Florası Projesi’ni de himayesine aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Çevre meselesi önemlidir. Dünya tam farkında değil. İklimlerin nasıl değiştiğini, sellerin nasıl olduğunu, kuraklığın nasıl olduğunu, sellerin nasıl zarar verdiğinin farkında değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, en büyük tehlike olan kuraklığın milyonlarca insanın hayatına malolabileceğine de dikkat çekti. Dünya ülkelerinin bu durumun önünü almak amacıyla harekete geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin de üstüne düşeni en iyi şekilde yapma azminde olduğunu, “Kyoto Protokolü”nü imzalayarak da birçok ileri faaliyetlere adım atma kararı aldığını belirtti.

“Türkiye İnsanını ve Çevresini Korumak İçin Büyük Faaliyetler Göstermek Zorunda”

Geçen yıl ABD’ye yaptığı yolculuk sırasında Kuzey Kutbu’nun üzerinden geçtiklerini ve dev buzulların eridiğini gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, felaketlerin inanılmaz bir şekilde geldiğini belirterek, “Onun için büyük tedbirler almalıyız. Türkiye de kendi insanını ve çevresini korumak için büyük faaliyetler göstermek zorunda” dedi.

Türkiye’nin bazı kesimlerinin yeşilden yoksun olduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, gayret sarf edilmesi halinde buraların da seyahatnamelerde anlatılan büyük ormanlara kavuşulabileceğini belirtti.

“Türkiye’yi Yeşil Bir Ülke Yapmak İçin Yoğun Bir Çalışma Var”

Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda çevre bilincinin daha da arttığını, Türkiye’yi yeşil ve orman ülkesi yapmak için seferberlikle ifade edilebilen yoğun bir çalışmanın olduğunu ifade ederek, bu çalışmaların neticesinin alacağına olan inancını dile getirdi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Hayrünnisa Gül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile platformdaki butonlara basarak sedir tohumlarını serpme işlemini başlattı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı