KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den AB Süreci Yorumu: "Türkiye Belki de Norveç'in Yaptığını Yapacak"

07.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Fransa'ya gidişinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Gül, AB ile müzakere süreci bittikten sonra kararı Türk halkının vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarını soran bir gazeteciye, Fransa'nın AB'nin en önemli ülkelerinden biri olduğunu, Türkiye'nin AB ile müzakereye başlamış bir ülke olarak bu süreç içerisinde kendi standartlarını yükselteceğini belirterek, "Böyle bir ülkenin gücü ve cazibesi farklı olacaktır. Müzakere süreci bittikten sonra bazı Avrupa ülkeleri referandum kararı almışlardır. Onların alacağı karara saygı duyarız. Belki o gün Türk halkı tam üyeliği tercih etmeyecektir. Norveç'in yaptığını yapacaktır. Dolayısıyla o gün konuşulacak işler vardır, bugün konuşulacak işler vardır. Bizim aslında kimsenin sözüne bakmadan kendi yolumuzda kararlılıkla yürümemiz gerektiğine inanıyorum. Her ülkenin çeşitli görüşleri olabilir olumlu olumsuz, ama ortada hukuki bir durum vardır. Biz Türkiye olarak kendi sürecimizi güçlü bir şekilde devam ettireceğiz" dedi.

"Damat Ferit" İfadesi: "Ülkemiz Polemiklerden Çok Zarar Gördü"

CHP Genel Başkanı Baykal'ın "Damat Ferit" ifadesini kullandığını, bu konudaki görüşlerini soran bir basın mensubuna cevaben, Cumhurbaşkanı Gül, siyasetçilerin görüşlerine cevap verip polemik yaratma arzusu içinde olmadığını, söylemediği sözler ve yapmadığı konuşmalar üzerinden yorum yapılmasının ne kadar doğru olduğunu Türk halkının takdirine sunduğunu kaydederek, konuşmanın metnine bakılabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, iktidar muhalefet ayrımı yapmadan herkesin siyasette niyetleri ifade ederken üslubun farklılaştırılmasının yararı olmadığını, ülkemizin geçmiş dönemlerde bundan çok zarar gördüğünü aktardı.

Türkiye-Ermenistan Millî Maçı

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan ile ilişkiler ve Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın Bursa'da oynanacak futbol karşılaşmasına gelip gelmeyeceğine yönelik soruya ilişkin olarak da, "bütün bölgede ve Kafkaslarda güven ve iş birliği sağlansın, çok daha geniş bir iş birliği ortamı oluşsun diye" ülkemizin büyük gayreti olduğunu vurgulayarak, bu konularda Rusya ve ABD'nin en üst seviyede devreye girdiğini belirtti. Böyle olumlu bir hava içerisinde Kafkaslardaki bütün problemlerin diyalog yoluyla çözülmesinin büyük iş birliği imkânları hazırlayacağını ümit ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, kendisinin Ermenistan maçına koşulsuz gittiğini, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın da aynı şekilde geleceğini ümit ettiğini söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı