KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Tataristan Cumhurbaşkanı Shaymiyev ile Öğle Yemeği

26.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mintimer Shaymiyev ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

           

   

 

Tarabya Köşkü'nde gerçekleşen yemekte Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında her alandaki ilişkilerin ulaştığı seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son dönemde gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretlerin iş birliğinin daha da ileriye taşınmasına imkân tanıdığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, birçok ortak değerin paylaşıldığı Tataristan Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu ile ilişkilerde önemli bir köprü vazifesi gördüğünü vurguladı.

Türkiye-Rusya Federasyonu arasındaki gelişmiş ilişkilerin Tataristan ölçeğinde de ifadesini bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Tataristan ile iş birliğinin ekonomik, ticari, kültürel alanlarda güçlenmesine atfettiği önemi de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül, 12–15 Şubat 2009 tarihlerinde Rusya Federasyonu'na resmî ziyarette bulunmuş, Moskova'daki temaslarını tamamlayarak 14 Şubat'ta Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a geçmişti.

Tataristan ziyaretinde ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'e Kazan Devlet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilmişti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün bu ziyareti, Tataristan'a giden ilk Türk Cumhurbaşkanı olmasından dolayı da ayrı bir önem taşımaktaydı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı