KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Senatosu Başkanını Kabul Etti

16.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa Senatosu Başkanı Gérard Larcher ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Fransa ile Türkiye'nin sahip olduğu köklü dostluk ve iş birliği bağlarına atıfla, ilişkilerin ortak çaba ve çalışmalarla her alanda ileriye taşınmasına verdiği önemi vurguladı.

Fransa'da Türk Mevsimi

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Fransa'da düzenlenen Türkiye Mevsimi çerçevesinde tüm Fransa genelinde başarıyla gerçekleştirilmekte olan dört yüzü aşkın kültürel etkinliğin Türkiye'nin modern yüzünün ve gerçek vasıflarının Fransız kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılmasına hizmet edeceğine inandığını belirtti.

İlk kez Fransa'dan Türkiye'ye Senato Başkanı düzeyinde bir resmi ziyaret gerçekleştirildiğine işaret eden Larcher, yasama üyeleri olarak ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için katkıda bulunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kabul sırasında, Senato Başkanı Larcher'ye, Senato Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve üyelerinin de hazır bulunduğu geniş bir heyet refakat etti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı