KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Organize Perakende Sektörü: 67 Milyar Dolarlık Bir Dev

15.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Organize Perakende Sektörü: 67 Milyar Dolarlık Bir Dev

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOSA Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane ile beraberindeki dernek yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kabul sırasında Başkan Mehmet T. Nane, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin 371 üyeyi, 67 milyar dolarlık ciroyu ve yaklaşık 420 bin kişilik istihdamı temsil ettiğini belirtti. Başkan Nane, organize perakendeciler olarak hedeflerini; istihdamın arttırılması ve iş gücünün eğitilerek kayıt içine alınması, memnuniyeti amaçlayan hizmet anlayışı ile tüketici haklarının korunması, yabancı sermayenin yüksek yatırım potansiyeli açısından örnek ve lokomotif sektör olması şeklinde açıkladı.

4,5 Milyar Dolarlık İhracat, 4 Milyar Dolarlık Yabancı Yatırım

2005 yılında 106 olan alışveriş merkezi sayısının bugün 222 olduğunu söyleyen Başkan Nane, sektörde yabancı yatırımcı oranının yüzde 30 olduğunu da sözlerine ekledi. Yabancı ortaklara sağlanan mallarla birlikte, 4,5 milyar dolarlık ihracat yapıldığını ve 2007–2008 döneminde yabancıların 4 milyar dolarlık yatırım yaptığını ifade eden Başkan Nane, 2010 Mart'ta yapılacak zirveye Cumhurbaşkanı Gül'ü de davet etti.

Cumhurbaşkanı Gül de, bu sektörle ilgili olarak komşu ve çevre ülkelerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, yatırımların buralara da yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sektörün yaptığı satışlarla üretime yön verdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, küçük esnafın alışveriş merkezlerinin kurulması ile yok olmaya başladığını ve onların da bu sürece dâhil edilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

Özellikle AVM'lerin, Türkiye'nin değişiminin izlendiği önemli sektörlerden olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'un sadece yerli değil yabancı turistler için de AVM'ler ile bir cazibe merkezi haline getirilebileceği konusunda tavsiyede bulundu.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı