KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

2009-2010 Adlî Yılı Başladı

07.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2009–2010 Adlî Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker`in açış konuşmasını yaptığı tören, Yargıtay Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

"Hukuk Sistemimizin Düzeyi Giderek Yükseliyor"

Cumhurbaşkanı Gül, Adlî Yılın açılışı dolayısıyla yayınladığı mesajda, kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizin, geçmişten günümüze, hukukun üstünlüğünü bütün alanlara yayma ve derinleştirme konusunda memnuniyet verici bir performans gösterdiğini belirterek, bu bağlamda hukuk sistemimizin evrensel düzeyinin giderek yükseldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği sürecinde demokratik standartları yükseltecek, yargı bağımsızlığını güçlendirecek, yargı hizmetinin kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak reformların kararlılıkla ve ilgili tüm tarafların aktif katılımıyla hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Evrensel normlar ve değerler ışığında çağdaş bir hukuk sistemine sahip olması, Türkiye'nin gücüne güç katacak, uluslararası platformdaki saygınlığını artıracaktır. Hukuk sistemimizin geliştirilmesi ile demokrasi ve insan hakları alanlarındaki standartlarımızın daha ileriye taşınmasını amaçlayan çalışmalarda Türk yargısının yol gösterici katkılarını her seviyede sürdüreceğine inanıyorum" dedi.

 

           

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı