KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Tunceli'deki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyorum"

04.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunceli ve Tunceli Üniversitesi'nin gelişmesine büyük önem verdiğini söyledi.

Kabulde DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin HALİS, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş BOZTUĞ, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf CENGİZ, Tunceli Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Hıdır BELİCE, Adalet ve Kalkınma Partisi Tunceli İl Başkanı Cihan AÇIKGÖZ, Tunceli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Tülay ŞAROĞLU da hazır bulundu.

Vali Mustafa Taşkesen ve diğer yetkililerden Tunceli'deki gelişmeler ve şehrin sorunları hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Tunceli heyetini Çankaya Köşkü'nde görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, başta yeni kurulan üniversite olmak üzere şehirdeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

"Üniversite Şehrin Lokomotifi Olmalı"

Tunceli Üniversitesindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Cumhurbaşkanı Gül'ü Tunceli Üniversitesi'nin 2009–2010 öğretim yılı açılışına davet etti. Yaklaşık olarak bir yıldır görevde bulunduğunu ifade eden Boztuğ, bu süre zarfında üniversite ile şehrin bütünleşmesi için çalıştıklarını belirterek, Tunceli halkının üniversiteye büyük destek verdiğini ifade etti. 3 fakülte ve 13 meslek yüksek okulu ile eğitime devam ettiklerini anlatan Boztuğ, üniversitenin 2009–2010 yılı kontenjanının 1600 olduğunu ve ilk sonuçlara göre 900 öğrencinin üniversiteye yerleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül de, üniversitelerin bulundukları şehrin sosyal ve ekonomik kalkınmasında lokomotif rolü üstlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, Tunceli üniversitesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

 

         

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı