KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye, Nanoteknolojide Dünyada İsmi Geçen Öncü Ülkelerden Birisi Olacak"

02.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bilkent Üniversitesi yerleşkesindeki Ulusal Nanoteknoloji Merkezi'ni (UNAM) ziyaret etti.

Bilkent Nanoteknoloji Merkezi ve çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyada sanayi devrimi ve daha sonraki gelişmeleri ülkemizin gecikerek yakaladığını, 2000'li yılların başından itibaren ortaya çıkan nanoteknoloji ile ilgili fırsatı ise Türkiye'nin kaçırmama kararlılığında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, bu bakımdan ilgili devlet kurumları ve ilgili birimlerin, üniversite ve araştırma enstitülerinin hepsinin heyecan içinde bulunduğunu belirtti.

 

             

             

         

 

"Bu Sefer Fırsatı Kaçırmayacağız"

Cumhurbaşkanı Gül, "Yatırımlar düzgün bir şekilde yapılıp öncelikler belirlendiğinde Türkiye, daha önce kaçırdığı teknoloji ile ilgili fırsatı bu sefer kaçırmayacak. İnanıyorum ki nanoteknolojide kısa bir süre sonra dünyada ismi geçen, öncü ülkelerden birisi olacak" dedi.

Ziyaret ettiği merkezde dünyanın en iyi üniversitelerini, araştırma laboratuarlarını bırakıp gelen çok sayıda doktoralı, yüksek lisanslı seçkin Türk bilim adamlarının bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, merkezin Türkiye'nin geleceği için taşıdığı önemi vurguladı.

"Heyecanımız Bu Konulara Dönmeli"

"Türkiye'nin heyecanı bu tip konulara dönmeli" diyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye gibi büyük nüfusu, tarihi olan, önemli coğrafi noktada bulunan bir ülkenin teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğine dikkat çekti.

Son yıllarda araştırma geliştirme konularına, başta hükümet olmak üzere bütün kurumların öncelik vermesinin de sevindirici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, 2000'li yılların başında ortaya çıkan nanoteknoloji konusunda Türkiye'nin bu sefer öncü ülkelerden birisi olacağını, o kapasite ve birikimi gördüğünü ve Türkiye ile ilgili çok sevindirici bir tablonun söz konusu olduğunu söyledi.

"İlkleri Buradan Duyacaksınız"

Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında, "İnanıyorum ki nanoteknolojiyle ilgili dünyada bahsi geçecek birçok öncelikleri, ilkleri buradan duyacaksınız. Bunların bazılarını anlattılar. Bunlarla ilgili patent alma çalışmaları devam ediyor ama bunlara çok yenilerinin ekleneceğine inanıyorum" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanım, UNAM`a Hoş Geldiniz"

Yaklaşık 3 saat süren ziyarette Nanofabrikasyon laboratuarında Cumhurbaşkanı Gül`e sunum sırasında, saç telinin 1000`de biri kalınlığındaki bir plaka üzerindeki "Sayın Cumhurbaşkanım, UNAM`a hoş geldiniz" yazısı bilgisayar ekranından gösterildi ve bunun saç teline de uygulanabileceği anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Gül`den İlgililere Nanoteknoloji Talimatı

Cumhurbaşkanı Gül nanoteknoloji ile ilgili çalışmaların en güçlü bir şekilde devam etmesi için tüm hukuki ve mali tedbirlerin alınması talimatını verdi. İlgili bakanlar da konuyu takip edeceklerini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Gül`e ziyareti sırasında Bilim ve Teknolojiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve DPT`den sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı eşlik etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı