KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi 200 Milyon Kez "Tık"landı

09.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi 200 Milyon Kez "Tık"landı

 

Yeni tasarımı ve içeriği ile birinci yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı internet sitesi, bu süre içerisinde 200 milyon kez tıklanarak önemli bir başarıya imza attı.

Günlük ortalama 700 bin civarı "tıklama" trafiğini yakalayan site, tarihî değer taşıyan Atatürk videoları ile önemli haberlerin yayımlandığı bazı günlerde ise 7 milyon hite ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı kurumsal internet sitesi, ulusal ve uluslararası normlarda daha hızlı ve güncel bilgi verebilmek, kurum kimliğini en iyi şekilde yansıtabilmek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Cumhurbaşkanlığının faaliyetleri hakkında hızlı bilgi akışını sağlayabilmek amacıyla Temmuz 2008'de, bizzat Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatı ile yenilenerek başladığı yayın hayatında 1'inci yılını doldurdu.

Sitenin İlkleri ve Zengin İçeriği

Yayına başladığı ilk andan itibaren görsel tasarımı ve zengin içeriği ile dikkat çeken cankaya.gov.tr'de; kamuoyu ile ilk kez paylaşılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile el ele fotoğrafı, Atatürk'ün sevdiği taş plaklar eşliğinde 360 derece görüş açısı ile ziyaret edilebilen Atatürk Müze Köşkü, "Cumhurbaşkanına Yazın" menüsü ile Cumhurbaşkanı Gül'e ulaşmayı mümkün kılması, görev yapmış diğer cumhurbaşkanlarının belgeselleri, Atatürk Özel bölümü ve Bayan Hayrünnisa Gül için ayrılan bölümler ile kamuoyunun yoğun ilgisini çekti.

Bir Yılda 60 Bin Elektronik Posta

Geçen bir yıl içinde, 50' si İngilizce olmak üzere 650 haber, 24.000 fotoğraf, 400 video görüntüsü ile Cumhurbaşkanı Gül'ün 950 basın açıklaması, 240 konuşması, 30 mülakatı, 35 yurt içi, 43 yurt dışı faaliyeti ile 51 konuk ve diğer faaliyeti de internet sitesinde yayımlandı. Ayrıca Bayan Gül'ün de 10 yurt içi, 22 yurt dışı faaliyeti ile 43 konuk ve diğer faaliyetleri yayımlanırken, 3 mülakatı ve himaye ettiği projeler de sitede yerini aldı.

"Cumhurbaşkanına Yazın" modülü ise başka bir başarıya imza attı: Son bir yıl içerisinde yaklaşık 60.000 elektronik posta, internet sitesi aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Hakaret ve olumsuz mesaj içermeyen tüm elektronik postalar işleme alınarak gereği yapılmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırıldı.

Kamuoyuna Açılan Görüntüler

"Atatürk Özel" bölümünde, arşivlerde kalmış "Türkiye'nin Kalbi Ankara" ve "Atatürk'ün Amerikalılara Hitabı" gibi video görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Ayrıca Atatürk'ün dost sohbetlerinde, dönemin aydınları, siyasetçileri ve bilim adamlarıyla memleket meselelerini tartıştığı Çankaya sofralarında dinlediği şarkı ve türkülerden oluşan derlemeler de aynı bölümde yerini aldı.

"Cumhurbaşkanımız Nerede" uygulaması ile Cumhurbaşkanı Gül'ün yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinin dünya haritası üzerinden görsel olarak izlenebilmesi sağlandı. Bu uygulama ile Cumhurbaşkanı Gül'ün o an nerede olduğu kamuoyu tarafından takip edilebilir hale geldi.

Günlük İngilizce Yayın

İnternet sitesinin İngilizce bölümü, ABD Başkanı Barack Obama'nın Nisan 2009'daki ziyaretinden itibaren, Türkçe bölümü ile eş zamanlı olarak güncellendi. Özellikle yabancı misyon temsilcileri tarafından takip edilen ingilizce bölümü, halen Türkiye'de yayın yapan resmî internet siteleri arasında, sürekli güncellenen birkaç siteden birisi konumunda bulunuyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı