KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Hep Beraber Yeni Bir Dönemi Hâkim Kılacağız"

08.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurtuluş yıl dönümü törenlerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bitlis’i ziyaret etti.

Programı çerçevesinde ilk olarak Bitlis’in 93. Kurtuluş Yıl Dönümü Törenleri’ne katılan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmasına, Bitlis’te bulunmaktan duyduğu büyük mutluluğu belirterek başladı ve bugünlerin kardeşliği, dostluğu ve hemşehriliği pekiştirmek için bir vesile olduğuna işaret etti.

Bitlis’in kurtuluşu için yurdun dört bir yanından gelenlerin şehit düştüğünü, Bitlislilerin de vatan için yurdun dört bir yanında şehit olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, yüz yıl önce yaşanan acıların artık çok geride kaldığını, şimdi memleketimizi daha çok kalkındırmayı ve çocuklarımıza daha güzel bir yurt bırakmayı konuşmanın zamanı olduğunu kaydetti.

 

 

“Memleketimizin Her Köşesi Kadimdir ve Hepimizindir”

“Memleketimizin her köşesi kadimdir ve hepimizindir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, herkesin hür düşünce içerisinde farklı fikirler ileri sürebileceğini, Türkiye’yi ileri götürmek için fikirsel tartışmaların yapılabileceğini, demokratik bir ülkede bunun doğal olduğunu ancak bunların ayrılık, çatışma gibi olmaması gerektiğini ifade etti ve herkes birbirini şefkatle kucakladığında, varsa ayrılık ve farklılıkların, zenginlik olarak görüleceğini vurguladı. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirerek ve varsa yanlışlardan kurtularak, çocuklarımız ve milletimize güzel bir gelecek inşa etmek için kol kola daha fazla çalışmamız gerektiğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “Hep beraber yeni bir dönemi hâkim kılacağız” dedi.

“Hiç Kimse Birbirinden Üstün Değildir”

Hiç kimsenin birbirinden üstün olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin birbirine eşit olduğunu, var olan noksanların da iyi niyetle, gayretle ve yapıcı bir şekilde tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını “Cumhurbaşkanınız olarak hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” diyerek tamamladı.

“Bitlisli İş Adamlarının Yatırımları Başka Şehirlere de Örnek Olmalı”

Törenlerin ardından Bitlis Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Cemil Özgür Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışını yaptı ve Eren Üniversitesi’nin temel atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bitlis’te hayır işlerinde herkesin yarış içinde olduğunu gördüğünü ve bundan gurur duyduğunu ifade ederek, bir çok ailenin şehirlerine bağlılık gösterdiğini, devletin de bu hizmetleri sunanları takdir ettiğini, ödüllendirdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Bitlis’te yaşananların başka şehirlere de örnek olmasını istedi.

Okuldan ayrılırken kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi inşaatına geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin temel atma töreninde yaptığı konuşmaya, “Eren ailesinin desteğiyle yükselecek ve bu bölgede parlayacak bir üniversitenin temelini atmaktan memnuniyet duyuyorum. Bunlar, Türkiye’de gururlanacak çok şey olduğunun açık ispatıdır” diye başladı.

Bitlis’in ünlü medreselerinde, insanlığa ışık tutmuş büyük bilim adamlarının yetiştiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu yatırımlarla Bitlis’in parlaklığını yeniden kazanacağını söyledi.

Atatürk`ün “Şark Üniversitesi” arzusuna talip olan Bitlis Eren Üniversitesi’nin böylece büyük bir şeref ve sorumluluk aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin Bitlis’in ve bölgenin yalnızca eğitim hayatını değil, kültürel, sosyal, ekonomik hayatını da değiştirmesi gerektiğini belirterek, üniversitenin her türlü kalkınmanın lokomotifi olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, polisevinde onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemeğin ardından sırasıyla garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı ve Eren Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Ahlat’a geçerek Selçuklu dönemine ait kazı alanında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı