KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül Engelli Ailelerine Seslendi: "Çocuklarınızı Okula Kayıt Ettirin. Hayatlarında Yeni Bir Sayfa Açın"

23.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Hayrünnisa Gül'ün himayesinde Millî Eğitim Bakanlığı ve ilgili Devlet Bakanlığı'nın desteği ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından engellilerin eğitimine yönelik yürütülen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası çerçevesinde Dolmabahçe Sarayı'nda bir gece düzenlendi.

"Eğitim Kayıtla Başlar" başlığıyla düzenlenen gecede bir konuşma yapan Bayan Gül, kampanyanın üç ay önce başladığını ve toplumun her kesiminden büyük ilgi gördüğünü belirterek, yeni eğitim ve öğretim yılı için okul kayıtlarının yapılacağı bugünlerde eğitimle bütün engellerin aşılacağına bir kez daha dikkati çekmek için törene katıldığını söyledi.

Engelli insanların çalışan ve üreten bireyler olarak toplumsal hayata kazandırılmasının ilk ve tek şartının eğitim olduğunu belirten Bayan Gül, engellilerin eğitim hakkından faydalanması için çok önemli uygulamalar başlatıldığının altını çizdi. Bayan Gül, "Bugün devletimiz, engelli öğrencilerin özel eğitim ve rehabilitasyon giderlerini karşılamak için maddi destek sağlıyor. Çocuklar okullarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Üniversitede okuyan engelli öğrenciler için de öncelikler ve kolaylıklar sağlanarak her türlü eğitim araç ve gereç vergiden muaf tutuluyor" dedi.

Devletin yanında sivil toplum kuruluşları ile iş, sanat ve spor camiasından pek çok kişinin, engellilerin eğitimi konusuna büyük bir duyarlılıkla sahip çıktığını belirten Bayan Gül, engellilere eğitim verecek yeni bir okulun temelini atacaklarını da aktardı. Bayan Gül konuşmasında, okulun yapımını üstlenen Fikret İnan'a teşekkür etti ve bu tür örneklerin artması temennisini dile getirdi.

"Çocuklarınıza Güvenin, Önlerine Bir Engel de Siz Çıkartmayın"

Engelli çocukların topluma kazandırılması için atılan adımlara rağmen bazı ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda hâlâ isteksiz davrandığını üzülerek gördüğünü aktaran Bayan Gül ailelere, "Çocuklarınıza güvenin, sizi başarılarıyla gururlandırmaları için onlara bir şans verin. Kendi kararlarınızın bedelini onlara ödetmeyin. Önlerine bir engel de siz çıkartmayın. Yeni eğitim-öğretim döneminde çocuklarınızı okula kayıt ettirin. Onların hayatında yeni bir sayfa açın" çağrısında bulundu.

Engelli çocukların eğitiminde, eğitim camiasının temsilcilerine, vali, belediye başkanı, kaymakam ve okul müdürlerine de iş düştüğünü söyleyen Bayan Gül, bu kayıt döneminde gerekirse engellileri ve ailelerini tek tek ziyaret etmelerini, onlara mevcut imkânları anlatmalarını istedi.

Gecede, sanatçılar Metin Şentürk, Zerrin Özer, Emel Sayın, Gökhan Tepe, Hakan Altun, Burak Kut, Zara ve Linet sahne aldı. Oktay Kaynarca'nın sunuculuğunu üstlendiği gecede, Eda Pala da engelli çocuklardan oluşan koro ile "Düş Bahçeleri" adlı şarkıyı seslendirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı