KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den OSTİM'in Mayın Temizleme Talebine Cevap: "Her Türlü Desteği Veririz"

10.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da bulunan Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi'nde (OSTİM) sanayici ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

OSTİM Başkanı Orhan Aydın tarafından verilen brifingin ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, OSTİM'in başarılarıyla gurur duyduğunu, yurt içinde ve yurt dışında OSTİM'i örnek olarak anlattığını belirterek, birçok ülkenin, benzeri sanayi bölgesi kurmak için yardım talep ettiğini aktardı. Ankara'nın OSTİM ile bir üretim merkezi olduğu, aynı zamanda dünya çapında üniversitelerin de bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Böyle bir şehirde sanayi, üniversite, devlet işbirliğini en iyi şekilde gerçekleştirebiliriz. Bu, bir nebze de olsun gerçekleşiyor, daha da iyi olabilir" dedi.

 

             

             

       

 

"OSTİM Müteşebbislik Ruhunun En Güzel Örneği"

Cumhurbaşkanı Gül, "müteşebbislik ruhunun en güzel örneği" olarak nitelediği OSTİM'de 5 bin tane müteşebbis bulunduğuna dikkat çekerek, "Bir ülkeyi gerçekten zengin yapan, kalkındıran, başarılı kılan, o ülkenin insan gücü, müteşebbisleridir. Bu bakımdan Türkiye'nin geleceği parlaktır" dedi.

İş adamlarına, üniversitelerle iş birliği yapmaları çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda hükümetlerin araştırma ve geliştirmeye çok önem verdiğine, bütçeden önemli paylar ayırdığına dikkat çekti ve on sene sonra Türkiye'de teknoloji alanında dünyada göze çarpan buluşlar olacağını, iş adamlarının bu buluşları ekonomiye kazandıracağını kaydetti.

Mayın Temizleme Talebine: "Devlet Olarak Memnuniyet Duyarız"

Mayınların temizlenmesi ile ilgili yasanın çıktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu yasanın iş adamlarına çok iyi bir imkân sunduğuna dikkat çekerek, iş adamlarımızın bunu yapabileceğine olan inancını belirtti, ancak bunun için de uluslararası standartlarda organizasyon kabiliyetini de vakit geçirmeden göstermeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Aydın'ın, OSTİM'de yaklaşık 80 KOBİ'nin bir araya gelmesiyle kurulan "Savunma Yan Sanayi Kümelenmesi" olarak Suriye sınırındaki mayınları temizlemeye talip olduklarını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Devlet olarak bundan memnuniyet duyar ve her türlü desteği veririz" dedi.

"OSTİM, Başka Şehirlere ve Türk Cumhuriyetlerine Örnek"

Cumhurbaşkanı Gül, OSTİM'in Türkiye'nin başka şehirlerine ve Türk Cumhuriyetlerine örnek olduğunu ifade ederek, OSTİM'in bu açıdan da büyük sorumlulukları bulunduğunu, ancak esas sorumluluğunun kârlılıklarını sürdürmeleri olduğunu belirtti.

Bundan sonra ekonominin iş adamlarının lokomotifliğinde güçlenip ilerleyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, devletin ekonomi alanından yavaş yavaş çekildiğini, bu boşluğu iş adamlarının en iyi şekilde doldurmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, bazı tesislerde incelemelerde bulundu; esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

OSTİM Nedir?

Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM), 5 milyon metrekare açık alanda yaklaşık 5 bin küçük ve orta boy işletmenin toplandığı bir organize sanayi olarak kurulmuştur. OSTİM, 50 bin çalışanı ve 100 farklı sektördeki endüstriyel imalatı ile tam bir KOBİ kentidir. Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı küçük ve orta boy sanayi üretim alanlarından biri olan OSTİM'de, makine imalat, metal işleme, elektrik-elektronik, iş makineleri, imalat ekipmanı, otomotiv, plastik-kauçuk, tıbbi araç gereçler, savunma sanayii ana başlıklarında üretim yapılmaktadır.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı