KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Bir Ülkede Basın Özgürlüğü Yoksa Çok Şey Noksandır"

22.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Foto Muhabirleri Derneği'nin "Yılın Basın Fotoğrafları" ödül törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül tören öncesinde, Afrika'ya yaptığı seyahatinde çektiği fotoğrafların da bulunduğu, ödüle layık görülen fotoğraflardan oluşan sergisini gezdi.

Kuruluşunun 25. yıl dönümünü kutlayan derneğin, çok sayıda bakan, milletvekili, gazeteci ve davetlinin katıldığı ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, çok zor koşullarda çalışan foto muhabirlerinin çektikleri fotoğraflarla tarihin arşivini tuttuklarını ve haberleri daha anlamlı ve objektif hale getirdiklerini, gazete ve dergileri zenginleştirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül: " Basın Özgürlüğü Aynı Zamanda Otokontroldür"

Cumhurbaşkanı Gül; "Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa birçok şey de noksandır. Basın özgürlüğü aynı zamanda bir otokontroldür. Çünkü bir ülke şeffaf değilse, bir ülkede doğrular, yanlışlar rahatlıkla yazılamıyorsa o zaman o ülkede yanlış yapma meyli daha çok olur. Onun için bu çok önemlidir. Diğer yandan bir nevi kamu görevi yaptığınız için sorumluluklarınız da vardır. Çünkü sizler bir noktada toplumlara yön, şekil de veriyorsunuz. O açıdan kamu yararına hizmet yaparken doğru yapmak, objektif, tarafsız yapmak, yönlendirmeden yapmak, haksızlık yapmadan yapmak da aynı şekilde bir kamu görevidir" diye konuştu.

Birçok dalda ödülün dağıtıldığı törende "Yılın Basın Fotoğrafı" dalında ödül kazanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Tolga Adanalı ile Portre Fotoğrafı dalında ödül alan Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Volkan Yıldırım ödüllerini Cumhurbaşkanı Gül'den aldı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, törenin düzenlenmesine katkıda bulunan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) Başkanı Beyhan Arslan'a plaket verdi ve kendisine verilen fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekti.

 

             

             

             

   

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı