KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkçe`nin Kullanılmasının Fermanla İlan Edildiği Şehir"

21.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türkçe`nin Kullanılmasının Fermanla İlan Edildiği Şehir"

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 732. Yıl Türk Dil Bayramı kutlamalarına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Karaman’a gitti.

Karaman’da ilk olarak Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında; sessizce, şikayeti olmadan işine koyulmuş çalışkan bir Anadolu kenti olarak tanımladığı Karaman’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

 

 

“Karaman’da Canlılık ve Dinamizm Var”

Karaman’ın organize sanayi bölgesi ve önceliklerini avantaja çevirmesiyle başarılı bir kent olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Karaman’da bir çok yere örnek olabilecek canlılık ve dinamizm var” dedi.

Garnizon Komutanlığı’nı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Karaman Polisevi’nde, onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkçe`nin her yerde kullanılmasının fermanla ilan edildiği şehir olmanın onurunu taşıyan Karaman’ın, bugün başka özellikleriyle de ortaya çıktığını, özellikle sanayii ve çalışkan halkıyla da dikkat çektiğini kaydetti.

Karaman’ın, yarım milyar dolara yakın ihracat yaptığını, organize sanayi bölgesiyle örnek olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu’nun ortasında, ırmakların, barajların, madenlerin olmadığı, bozkırda gibi görünen bir şehirde nasıl çalışılabileceğini, azmin neler yapabileceğini Karaman’da görmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Karaman’ın, tarım, gıda ve bununla ilgili sanayide de öne çıktığını kaydederek, şehrin öneminin önümüzdeki günlerde daha da artacağını ve sadece Türkiye’yi değil, dünyayı besleyen bir kent olacağını ifade etti.

Her gelişinde Karaman’ı daha da güzelleşmiş bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, kentteki huzur ve dayanışmayı görmekten de büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

“Kentin Ufkunu ve Geleceğini Üniversite Çizecek”

Cumhurbaşkanı Gül, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin Karaman’a büyük bir dinamizm kattığını vurgulayarak, önümüzdeki yıllarda kentin ufkunu ve geleceğini üniversitenin çizeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında ayrıca, Karaman’ın yakın gelecekte daha büyük başarılarla dikkati çekeceğine olan inancını dile getirdi.

Konuşmasının bitiminde ayrıca, bir belediye çalışanı, Cumhurbaşkanı Gül’ün Babalar Günü’nü kutladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı