KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül CSO Binası İnşaat Alanını Gezdi

13.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül CSO Binası İnşaat Alanını Gezdi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Kültür Sanat Merkezi "Cer Atölyeleri" ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, proje alanında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Atatürk Kültür Merkezi kampüsünün yeniden yapılanmasını içeren kültür, sanat ve spor tesislerinin yer alacağı beş bölümden oluşan projeye ilişkin Bakan Günay ve yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, projenin dördüncü bölümünde yer alan CSO binasının inşaatında incelemelerde bulundu ve yapımı yeni tamamlanan Cer Atölyelerini gezdi.

Çalışmalara ilişkin basına bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, sanat ve kültür alanında önemli adımların Cumhuriyetin ilk yıllarında atıldığına, yokluklara rağmen Atatürk'ün kültür ve sanata öncelik verdiğine dikkat çekti ve Milli Komite Başkanı olarak, öncelikleri arasında AKM kampüsünün yeniden yapılandırılmasının bulunduğunu kaydetti.

"AKM'nin Yeniden Yapılandırılmasının, Cumhuriyet'in 100. Yıl Dönümüne Yetiştirilmesini Arzuluyorum"

Bu bölümün inşaatının 15 yıldır sürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Şimdi bütün arzum şu; Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde bütün bunların bitirilmesi, bunların Türk halkına, Ankara'ya kazandırılması. Bu da benim önceliklerimden birisi. Atatürk Kültür Merkezi dediğimiz bu alanın en iyi şekilde tekrar planlanıp, gözden geçirilip, buranın değerlendilip, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü yaklaştığında olması gereken şekilde bitirilmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

                 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı