KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "AB Yolunda Kararlılıkla Yürüyoruz"

25.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Yenilik ve Küresel Liderlik Programı Kursiyerleri Heyeti'ni Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, bölgesindeki ve uluslararası sorunlar karşısındaki tutumu ile küresel krizde oynadığı rol konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin uygulamaya koyduğu yapısal reformlar ile yabancı sermaye açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, yakın geçmişte ülkemizin 1 milyar doları bulmayan yabancı sermaye girişinin bugün 20 milyar doları aştığını ifade etti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreci hakkında da değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Gül, AB sürecini, Türkiye'nin transformasyonunu ve standartlarını en yüksek noktaya taşıma süreci olarak nitelendirerek, "AB'den gelen bazı olumsuz seslere kulak asmıyoruz. Bu yolda karalılıkla yürümeye devam ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından kursiyerlerin dünya gündemine ilişkin sorularını cevapladı. Toplantının sonunda, Yenilik ve Küresel Liderlik Programı kursiyerleri Cumhurbaşkanı Gül'e bir plaket sundu.

 

             

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı