KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul Temasları

13.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul Temasları

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere İstanbul'a gitti.

Temasları çerçevesinde ilk olarak, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen Oxford İslami Araştırmalar Merkezi Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Gül, ardından aynı yerde 7. Avrasya İslam Şûrası heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül öğleden sonra, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ile Sabancı Müzesi'nde bulunan "Lisbon, Memories of Another City" sergisinin açılışını yaptı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon'un Avrupa'nın batısında, İstanbul'un ise doğusunda bulunmasına rağmen, birbirine çok benzeyen iki şehir olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, arkasında bulunan Lizbon'u tasvir eden tabloyu göstererek, "Üzerindeki yazılar olmasa bu görüntülerin İstanbul'a ait olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Yıllar önceki ziyaretinde Lizbon'un İstanbul'a benzerliğini fark ederek, çok etkilendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Gulbenkian'ın bir Osmanlı vatandaşı olarak o zaman Türkiye'nin birçok kültürel zenginliğini Lizbon'da sergilediğini, bugün de Gulbenkian Vakfı'nın Lizbon'un güzelliklerini İstanbul'da sergilediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, oluşturdukları güzel fırsat için Gulbenkian Vakfı'na, Sabancı Müzesi'ne ve Sabancı ailesine teşekkürlerini iletti.

Konuk Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva da konuşmasında, 2007'de Portekiz'deki Gulbenkian Müzesi'nde sergilenen, boğaz manzaraları ve İstanbul hayatını tasvir eden tablolardan oluşan serginin, İstanbul ve Lizbon arasındaki benzerliği ortaya koyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva tarafından Çırağan Sarayı'nda verilen akşam yemeğine katıldı.

 

             

             

           

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı