KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Milletimizin Acısını Paylaşıyor ve Başsağlığı Diliyorum"

29.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çek Cumhuriyeti'ne gitmeden önce Diyarbakır Lice'deki terörist saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un davetlisi olarak resmî bir ziyaret için Prag'a giden Cumhurbaşkanı Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Lice`deki terörist saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Yola döşenen mayının patlaması sonucu zırhlı araçta bulunan 9 askerimizin şehit olduğu haberini havalimanına gelirken aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Diyarbakır Lice`de kaybettiğimiz şehitler, şüphesiz ki hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden askerlere Allah`tan rahmet diliyorum. Milletimizin acısını paylaşıyor ve başsağlığı diliyorum" dedi.

 

             

             

     

 

Çek Cumhuriyeti Ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül Prag ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Çek Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin büyük önem verdiği, AB katılım sürecini içtenlikle ve güçlü şekilde destekleyen bir ülke olduğunu, ilişkilerin her alanda hızla geliştiğini, her iki ülkenin de evrensel değerleri paylaştığını ve bulundukları bölgelerin istikrar ve refahına katkı sağladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştireceği görüşmelerde, Türkiye'nin AB üyelik süreci ile ikili ilişkiler ve iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleleri kapsamlı biçimde ele alacaklarını belirtti.

Ekonomik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesinde önemli bir işlev ve konuma sahip olan Türk-Çek İş Konseyi'nin toplantısına Cumhurbaşkanı Klaus'la birlikte katılacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret çerçevesinde ikili görüşmeler de gerçekleştireceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, "İki ülke arasında 1992 tarihli Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın tadiline ilişkin anlaşmanın imzalanmasına da vesile olacak bu ziyaretimin, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki iş birliğine ilave bir ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı