KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Anayasa Değişikliği: "Konumum Gereği Bu Tip Tartışmalara Girmem"

12.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Anayasa Değişikliği: "Konumum Gereği Bu Tip Tartışmalara Girmem"

 

Oman’ın başkenti Muskat’a gidişinden önce gazetecilerin Anayasa değişikliği paketinin bölünerek halkoyuna sunulmasıyla ilgili sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, konumu gereği siyasi tartışmalara girmeyeceğini söyledi.

Bir basın mensubunun “CHP'nin 3 madde önerisi için ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna “Konumum bu konu hakkında tartışmaya müsait değil” cevabını veren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

“Gerektiğinde bu tarz çağrıları ve uyarıları yaparım. Ben bunları izliyorum. Siyasi hayatımızda Türkiye’de yakın tarihimize baktığımızda, maalesef çok sert tartışmalarla geçiyor. Zaman zaman çağrılarda bulunuyorum. Bazen sözlerle birbirimizi incitebiliyoruz. Hepimiz bu ülkenin iyiliği için çalışıyoruz. Birbirimizi kırmadan hareket etmemiz halkımızın en büyük beklentisidir.”

“SİYASETÇİLERİN KONULARI ELE ALIŞ TARZI FARKLIDIR”

“CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın referandum çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir başka soruyu ise Cumhurbaşkanı Gül, “Çok görüşmeler yaptım. Ben bir siyasetçi değilim. Siyasetçilerin konuları ele alış tarzı farklıdır. Bir şey söyleyemeyeceğim” ifadeleriyle cevapladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı