KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Tutuklu ve Hükümlülerin Cezaevindeki Çocuklarını Ziyaret Etti

22.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Tutuklu ve Hükümlülerin Cezaevindeki Çocuklarını Ziyaret Etti


Hayrünnisa Gül, Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlü anneleriyle birlikte yaşayan çocukları ziyaret etti.

 

           

 

Kurum yöneticilerinden çalışmaları ve çocuklarla ilgili bilgi alan Bayan Gül, daha sonra en küçüğü 2.5 aylık en büyüğü ise 2.5 yaşında olan 13 çocuk ile bir araya geldi. Çocukların kreşini gezen Bayan Gül, tutuklu ve hükümlülerin eğitim atölyelerini de dolaştı. Atölyelerdeki tutuklu ve hükümlülerle görüşerek sorunlarını dinleyen Bayan Gül, eğitimlerini yarım bırakan kadınlardan okula devam etmeleri için söz aldı.

Kreşin bazı ihtiyaçlarını karşılayan Bayan Gül, bu çocukların hiçbir suçu yokken anneleriyle birlikte cezaevinde yaşamak zorunda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Daha çok küçükler belki ama tutuklu ya da hükümlü olan anneleriyle beraber burada hayatlarını geçirmek zorundalar. Onlar aslında suçsuz mahkûmlar. Maalesef annelerinin cezasına ortak oluyorlar. Yaşıtlarının yaptığı birçok şeyden mahrum kalıyorlar. Gün ışığını bile doya doya yaşayamıyorlar. Tabii ki temennim, suç oranının azalması, hiç kimsenin cezaevine düşmemesidir. Her şeyden önemlisi ise hiçbir evladımızın bu zor şartlarda yaşamak zorunda kalmamasıdır."

Devletin en iyi şekilde onlara sahip çıktığını ancak her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini belirten Bayan Gül, "Cezaevi ortamının çocukların gelişimine uygun olmadığı ortada. Bu ortamdan etkilenmemeleri, psikolojik olarak yara almamaları mümkün değil. Onları bu süreçte annelerinden ayırmak da doğru değil. Bu nedenle en azından onların hayatlarını kolaylaştırabilir, oyun alanlarını iyileştirebiliriz. Bu noktada ben üzerime düşen görevi yapmaya hazırım. Herkesi de bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

İnfaz koruma memurları ve kurum çalışanlarıyla da sohbet eden Bayan Gül, kurumun fiziki şartlarının iyi olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hizmet verenlerin tutuklu ve hükümlülere yaklaşımının da takdire şayan olduğunu belirtti ve herkese teşekkür etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı