KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye'yi Daha Büyük Yapmak Hepimizin Amacı"

11.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye'yi Daha Büyük Yapmak Hepimizin Amacı"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul'daki temaslarının ikinci gününde, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için düzenlenen "Akademik Hayatının 50. Yılında Bir İlim ve Fikir Adamı" adlı toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül toplantıda yaptığı konuşmada; insanların değerlerinin sonradan anlaşılmasına karşın, yaşayan değerli bir kişinin kıymetinin ele alındığı böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, bu etkinliği gerçekleştiren herkesi tebrik etti ve örnek olmasını istedi.

 

             

       

 

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu

Toplantıya pek çok ülkeden çok sayıda değerli bilim adamının, siyasetçi ve fikir adamının katıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, zor şartlar altında büyük bir mücadele veren ve Türk dünyasında büyük şahsiyet olan Kırım Meclis Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun da bunlar arasında olmasından ayrıca memnuniyet olduğunu belirterek, Kırımlıoğlu ile Bahçesaray'da ve Sivastopol'da yapılan şehitliğin açılışında birlikte olduğunu hatırlattı.

1968'den beri tanıdığı Prof. Dr. Yalçıntaş'ın hocası olduğunu ve akademik yaşamında kendisine büyük destek verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Yalçıntaş ile İslam Kalkınma Bankası ve siyasi yaşamında da beraber çalıştıklarını, hala bazı konularda istişareler yaptıklarını kaydederek, Prof. Yalçıntaş'ın sadece öğrencilerine değil bütün Türkiye'ye eğitim veren, bilgisini halkla paylaşan, Türkiye'nin geçmişinin ve geleceğinin büyüklüğünü herkese anlatan, hangi fikir ve siyasi akımdan olursa olsun herkesin saygı gösterdiği, Sovyetlerin dağılmasından sonra Türk Dünyası ile kucaklaşmada öncü, Türkiye içinde ve dışında saygın bir bilim adamı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'a Başarı ve Sağlık Dilekleri

Öğrencisi ve çalışma arkadaşı olan birisinin Cumhurbaşkanı olarak kürsüde olmasından en çok Prof. Yalçıntaş'ın iftihar ettiğine inandığına ilişkin sözleri alkış alan Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Dr. Yalçıntaş'ın makam ve mevkiden uzak, herkesle yakınlaşan birisi olmasıyla beraber, devletin büyüklüğünü yaşatacak ve hatırlatacak nüansı da iyi bildiğini belirterek, her bayram aradığı hocasının son bayramda kendisini arayarak "Sen şimdi devlet başkanısın benim önce aramam gerek" şeklindeki sözlerini paylaştı.

Prof. Dr. Yalçıntaş'ın çalışmalarından büyük bir kitlenin yararlandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Nevzat Bey muhakkak ki bu çalışmalarına, hizmetlerine devam edecektir. Sadece kendisi değil, arkadaşlarıyla birlikte hep beraber. Hepimiz bulunduğumuz konumlarda bu güzel fikirler, bu güzel emeller, bu güzel duygular için hep beraber çalışacağız. Hepimizin arzusu Türkiye'yi büyük yapmak. Türkiye zaten büyük ama o büyüklüğüne yakışır hale getirmek. Siyasetiyle, demokrasisinin derinliği ve güçlülüğüyle, ekonomisinin büyüklüğü ile; Türkiye'nin bütün standartlarını dünyada övünebileceğimiz standartlar yapmak için hep beraber çalışacağız" dedi. İstanbul'daki etkinlikleri çerçevesinde dünyanın her tarafından gelen Türk müteşebbis ve iş adamlarıyla bir araya geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, toplantıda Türkiye'nin büyüklüğünü görmekten büyük gurur duyduğunu ifade ederek, bütün insanlığa olumlu katkıları olan Türkiye'nin artık kabını aşarak küresel bir güç olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini vurguladı ve herkesi bu amaca hizmet etmeye çağırdı.

Prof. Dr. Yalçıntaş'a saygılarını ve Cumhurbaşkanı olarak milletin şükranlarını sunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, kendisine başarı ve sağlık diledi. Cumhurbaşkanı Gül, Yalçıntaş ile birlikte öğrencisi ve asistanı olduğu Dr. Sabahattin Zaim'i de anarak, Prof. Dr. Yalçıntaş'a, İstanbul İktisatçılar Derneği tarafından "Hocaların Hocası" unvanıyla hazırlanan beratı verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı